Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitime başladı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitime başladı

Bu yıl Aktif Eğitim’in de 20. Yılını kutlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 Eğitim Dönemi Açılış Töreni Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Prof. Dr. Yeşim Tunçok, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, öğretim üyeleri ve tıp fakültesini kazanan 200 öğrenci aileleriyle birlikte katıldı. Tören’de açılış konuşmalarını yapan DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Oğuz Dicle ilk orta ve lise eğitimini tamamlayarak özel bir meslek olan hekimlik mesleğine adım atan gençleri kucakladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Sizleri türlü fedakarlıkla büyüten ve bu günlere getiren anne babalarınız da haklı bir heyecan ve gurur yaşıyor. Şu an bunun eşşiz keyfini ve mutluluğunu yaşıyoruz. DEÜ Tıp Fakültesi olarak eğitim, araştırma olarak en iyi öğretim üyesi kadrosuna sahibiz. Onların da yeni başlayan akademik yılını kutluyorum. Sizler burada güzel anılar, mutluluklar biriktirin. Türkiye’deki 100 tıp fakültesi içinde yeniden akredite olmaya hak kazanan 7 tıp fakültesinden birinde hekim olacaksınız. Aktif eğitimi benimseyen, yenilikçi, öncü bir eğitim. Pekçok ilki yaşayan bir tıp fakültesinde okuma şansını elde ettiniz buradan hekimliğe adım atmanın başarısını yaşayacaksınız. “

Konuşmasında geçtiğimiz yıl içinde fakültenin kaybettiği idari ve akademik personeli de anan Prof. Dr. Oğuz Dicle fakültenin kurucu öğretim üyelerinden merhum Prof. Dr. Mithat Özer’in anısına Özel Çalışma Modülleri sempozyumunda başarılı olan öğrencilere ödül verecek olan Özer ailesi adına oğlu Hakan Özer’e de bir teşekkür plaketi sundu. 2017-2018 Dönem birincilerine para ödülü sunan Dekan Prof. Dr. Oğuz Dicle fakülteyi ilk üç sırada kazanan öğrencilere de beyaz önlüklerini giydirdi ve kitap hediyelerini sundu. Dönem 1 öğrencilerinin Beyaz Önlük Giyme törenlerinin ardından Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Tunçok Tıbbiyeli Andı’nın okunması için öğrencilere eşlik etti. Fakülte Öğrenci Temsilcisi Furkan Duru ve Dönem 1 Kurul Başkanı Prof. Dr. Bekir Ergür’un konuşmalarının ardından bir konuşma yapan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik şunları söyledi:

“Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi,  uluslararası standartlardaki eğitim kalitesi, nitelikli akademik kadrosu, bilimsel alt yapısı ve fiziki donanımıyla sadece İzmir’in değil aynı zamanda Türkiye’nin marka kurumlarından birisidir. Ulusal Mezuniyet Öncesi Eğitim Standartları’na göre akredite olan sekiz fakülteden birisi olan kurumumuz, günümüz hekimlik anlayışına uygun ölçüde eğitim vermekte, hizmet üretmektedir. Mesleki beceri ve davranışların kazandırılmasında ön plana çıkan fakültemiz, bu noktada da ülkemizde örnek teşkil etmektedir. Aktif eğitim modelini benimseyen fakültemiz, öğrenci merkezli anlayışla ‘hekimler’ yetiştirmekte; bu yönüyle de bizlerin gurur kaynağı olmaktadır. Tıp biliminin amacı insani değerleri yükseltmektir”.

Tören, DEÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Aykut Sifil, Prof. Dr. Daimi Kaya’nın da eşlik ettiği  Prof. Dr. Sait Eğrilmez’in sunduğu “Türkülerle Hekimlik” konseriyle sona erdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.