Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp İnternleri Pandemide Öncülük Etti

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp İnternleri Pandemide Öncülük Etti

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Oktay Ergene DEÜ Tıp Fakültesi’nin Türkiye’nin amiral gemilerinden sayılan, birkaç tıp fakültesinden biri  olduğunu belirtti.

Prof. Dr. A. Oktay Ergene, pandemi sürecinde diğer tıp fakültelerinin eğitimle ilgili kendilerinden bilgi alarak stratejilerini şekillendirdiklerini ve Türkiye’de çok az üniversiteden Cerrahpaşa, Gaziantep ve DEÜ Intern doktorlarının bayram boyunca görev yapacaklarını bu anlamda çok ciddi katkılarının olduğunu belirterek Intern doktorlara da teşekkür etti.

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanlık Yönetimi Ramazan Bayramı öncesi öğrencilere Online bilgilendirme toplantısı düzenledi. Dekan Prof. Dr. Oktay Ergene, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Caner Çavdar, Prof. Dr. Aydan Özkütükle öğrencilerin bayramını kutladı ve “Yüz yüze olacağımız bayramlarda hep birlikte olacağımız günler gelecek” dedi. Özellikle 17 Mayıs’ dan sonra ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yine öğrencilere bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini belirten Dekan Ergene şunları söyledi:

“Pandemi boyunca sık sık bir araya geldik. Çünkü süreç bunu gerektiriyor. Bayramdan sonra ilk Bakanlar Kurulu toplantısından çıkacak kararlara göre sizlerle iletişim halinde olacağız. Bu yakın iş birliğimiz devam edecek. Bu toplantı aracılığı ile öncelikle Intern öğrencilerimize teşekkür etmek istiyorum. Sebebi şu; DEÜ Tıp Fakültesi Türkiye’de öncülük eden dört beş fakülteden biri oldu. Bu sürecin amiral gemilerinden biri oldu. Çünkü birçok kararda özelikle pandemi sürecinde diğer tıp fakülteleri eğitimle ilgili bizden bilgi alarak kendi stratejilerini şekillendirdiler. Ancak son süreçte biraz Türkiye genelinde azınlıkta kaldık. Cerrahpaşa, Gaziantep ve DEÜ Intern doktorlarımız görev yapmaya devam ettiler. Bayram sürecinde bize tıbbi anlamda da çok ciddi katkıları olacak. Çok teşekkür ediyorum. Uygulamalarda da akran danışmanlığı yapacaklar onun için onlardan yardım göreceksiniz.

img-20210503-wa0015.jpg

4-5. sınıftaki öğrencilerimiz şu anda eğitimlerini  uzaktan sürdürüyorlar; 31 Mayısta bayram sonrası koşullarda anormal bir değişiklik olmadığı takdirde ki rakamlar giderek azalıyor, çok daha iyi koşullarda olabileceğimizi düşünüyorum. Zaten Intern doktorlarımız sene başından beri çok özverili bir şekilde tüm kliniklerde çalıştılar. Hasta olan sayısı da çok şükür az. Çünkü sürekli  bilgilendirme toplantıları yapılıyor ve koruyucu materyaller sağlanıyor.  Öğrencilerimize yönelik anketler gösterdi ki  40 civarında öğrencimizin barınma sorunu var. Bunu Balçova Termal Tesislerinde iki buçuk ay konaklama imkanı yaratarak hallecek gibi gözüküyoruz.  17 Mayıstan sonra kesinleştireceğiz. Diğer bir sorun yemek problemi. Sağlık Kültür Spor Dairesi ile görüşmeler devam ediyor. O sorunu da halledeceğiz. Kütüphanemiz de hizmetine devam ediyor.

Dönem 1-2-3 için bilgilendirirsek, dönem 3 öğrencilerimiz Eylül itibariyle dönem 4 olacaklar ve aşılarının Eylül ayına kadar yapılması gerektiğini  düşünüyorum. Dekanlar Konseyine Sağlık Bakanlığı ve YÖK’e iletilmesi için yazıyla da başvurduk. Şu andaki Dönem 3’lerin Eylül ayına kadar aşılanmalarını temin edeceğiz diye planlıyoruz. Ancak pandemi koşulları her ne kadar vaka sayılarında düşüklük olsa da maalesef bir iki ve üçüncü sınıflarda aşılama imkanı olmadı son karar için Bakanlar Kurulu’nu bekleyeceğiz. Uygulama eğitimlerinin yüz yüze yapılıp yapılamayacağı konusunda  bir değerlendirme yapacağız. Aşılı olmamaları tabii sıkıntı yaratıyor. Bu arada dönem 1-2-3’ lerin  Uygulama eğitimlerini gelecek seneye aktarma yönünde beyin fırtınası yapıyoruz. Son kararı 17 Mayıstan sonra vereceğiz. “Kardiyovasküler Akademi Derneği Başkanı da olan Dekan Prof. Dr. Ergene geçen sene Adana’da gerçekleştirilen ve bu sene 5 Haziran’da online planlanan Tıp Öğrencileri Kardiyoloji Kongresi’ne de öğrencileri davet ederek gerekli duyuruları da  yapacaklarını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.