Dokuz Eylül Üniversitesi'nden hastane açıklaması!

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden hastane açıklaması!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, tarafından Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi hakkında açıklama yapıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından planlanan ve Aliağa Belediyesi işbirliği ile kaba inşaatı tamamlanan Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin devrine ilişkin basında çıkan haberler ilgili DEÜ açıklama yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi.

İzmir’in gelişim aksı üzerinde yer alan Aliağa’da; Dokuz Eylül Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından planlanan ve Aliağa Belediyesi işbirliği ile kaba inşaatı tamamlanan Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin devrine ilişkin basında çıkan haberlerle ilgili açıklama ihtiyacı duyulmuştur. Konunun aslı ve özeti şudur:

Başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ve işletmelerin; meslek hastalıkları konusunda ihtisaslaşmış sağlık kuruluşu ihtiyacını karşılamak amacıyla Rektörlüğümüz tarafından 2019’un ilk aylarında bir çalışma başlatılmıştır. Bu doğrultuda, fizibilite ve maliyet raporları oluşturulmuştur. Elbette bu süreçte, iş dünyasının temsilcileri ile üniversitemizin ilgili akademik birimlerinin de görüşleri alınmış; yapılan değerlendirmeler neticesinde yatırım bölgesi olarak Aliağa İlçesi belirlenmiştir.

dokuz-eylul-kampus.jpg

Bu noktada, Aliağa Belediyesi ile yer tahsisi ve inşaat faaliyetlerine yönelik işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır. Proje hazırlıkları ise bölgedeki sağlık hizmetlerine yönelik mevcut durum dikkate alınarak şekillendirilmiştir. Rektörlüğümüzün öncülüğünde hızla tamamlanan çalışmaların ardından, Mart 2019’da geniş katılımlı bir törenle hastanenin temeli atılmıştır. Buna karşın; yaklaşık bir yıl sonra-yani 2020’de-küresel pandeminin getirdiği olumsuz şartlar, ülkemizde baş göstermiştir. Dolayısıyla pandemi koşullarına uygun hareket edilmek zorunda kalınmıştır.

Sosyal izolasyon ve kısıtlamaların yaşandığı bu dönemde boş durulmamış; hastanenin teknik altyapısı ile ekipman ve cihazlarına yönelik araştırmalar yürütülmüştür. Salgınla mücadelenin başarıya ulaşması ve ülke genelindeki normalleşme süreci ile birlikte; 2021 yılında başlayan kaba inşaat çalışmaları, Rektörlüğümüzün gözetiminde ve belirli bir plan dâhilinde yürütülmüştür. Bununla birlikte inşaattaki denetimler ve kontroller de titizlikle yapılmış; gelişmeler yakından takip edilmiştir. Gelinen noktada ise hastanenin kaba inşaatı tamamlanmış fakat Aliağa Beledeyesi’nin devir işlemleri, kurumlar arasında gerçekleşmemiştir. Bu bağlamda; Aliağa Belediyesi Başkanı Sayın Serkan Acar’ın son günlerde kamuoyuna yansıyan iyi niyetli beyanlarının yanlış anlaşılmaya sebebiyet vereceği düşünüldüğünden Rektörlüğümüzce, bu açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur.

Sonuçta bu değerli yatırımı kentimize ve ülkemize kazandırmak için birçok kişi ve kurum, takdir ettiğimiz gayreti göstermiştir ancak hastanenin tarafımıza devri söz konusu değildir. Aliağa Belediyesi böyle bir işlemi, kesinlikle yapmamıştır. Sayın Başkanın teknik hatadan veya iletişim eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğümüz beyanlarını, bu gerçeklik ışığında değerlendirilmesini istiyoruz. Rektörlük olarak, elbirliğiyle ortaya çıkan hastanemizi faaliyete geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.