Dokuzsele Deresi Islah Projesi Uşak’a çok yakıştı

Dokuzsele Deresi Islah Projesi Uşak’a çok yakıştı

Uşak tarihinin en büyük çevre yatırımlarından biri olarak gösterilen “Dokuzsele Deresi Islah Projesi” tamamlandı; şehir bu sayede bambaşka bir görünüme kavuştu.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarda 8 bin 700 metrelik bölgede taşkın koruma imalatları yapılırken; çevresine de yaklaşık 15 kilometrelik korkuluk döşendi.

Uşak’ın uzun yıllar kanayan yarası olarak gösterilen “Dokuzsele Deresi” artık kentin simgelerinden biri. Orman ve Su İşler Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu kente vaad ettiği proje ile kaderine terk edilmiş halde ki 8 bin 700 metrelik alan; adeta baştan yaratıldı. Dokuzsele Deresi “Uşak’ın Gerdanlığı” oldu.


DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında Sorkun Sel Kapanı ile Uşak Devlet Hastanesi arasında kalan 8 bin 700 metrelik alana çift taraflı betonarme duvar ve çeşitli uzunluklarda 26 adet menfez imalatı yapıldı.

15 km korkuluk imalatı tamamlandı
 

Uşak’ın kentsel dokusuna büyük katkı sağlayacak projenin ikinci aşamasına ise yaz başında başladı. Islah edilen 8 bin 700 metrelik bölgeye; yaklaşık 15.000 metre korkuluk döşendi. Şehir hem modern bir görünüme kavuştu; hem de Dokuzsele Deresi daha güvenli hale geldi.
 

Reklarasyon alanları yapılacak
 

Uşak’ın vizyon projesi olarak gösterilen 30 milyon liralık dev yatırım sadece dere ıslahı ile kalmayacak. DSİ-Belediye işbirliği ile hayata geçirilen proje kapsamında Uşak Belediyesi 8 bin 700 metrelik hat boyunca uygun alanlara yürüyüş yolları; parklar; anfi tiyatrolar; piknik alanları inşa edecek.  
Projenin Uşak’ın yaşanabilir kentler sıralamasındaki yerini de üst sıralara taşıması bekleniyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.