Dolar Hafta Başından Beri Yükselişte

Dolar Hafta Başından Beri Yükselişte

Doların hafta başından bu yana yüksek artış göstermesinin arkasında Moody's'in yapacağı açıklama olduğu belirtiliyor.

Hafta başı 2,80 civarında olan dolar bugün itibariyle 2,87'yi geçti. Yükselişe bugün piyasanın kapanmasının ardından kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından yapılacak açıklamanın neden olduğu belirtiliyor. Bugün 2,87 seviyesini geçen dolar, belirli bir yerden sonra dengelenerek 2,85 seviyesinde seyrediyor.

Dün akşam saatlerinde 2.85'i geçmiş olan Dolar/TL kuru, yüksek oranlı değer değişimi gerçekleştirmeyerek bugün 2.8539/2.8550 seviyelerinden alım/satım gördü. Ancak öğleye doğru ilerleyen saatlerde 2,8706 seviyesine yükselen dolar Pazartesi günü 2,81 civarında işlem görüyordu.

Dolar hafta başından bu yana neden bu kadar yükseliş gösterdi

Fed'in güvercin tonlu yatırım kararı almış olmasının ardından yatırımcıların, dünya çapında temkinli bir şekilde dolara yaklaştığını belirten ALB Foreks Araştırma Uzmanı Enver Erkan, bu gelişmenin içinde kur hareketi görülmediğini belirterek, daha önce 2.80'e kadar düşen kurun, hafta içinde Moody's tarafından yapılan açıklamaya siyasilerin radikal faiz indirimi açıklaması eklenmesiyle beraber 2.85 seviyesine yükseldiğini söyledi.

Erkan ayrıca Moody's'in kredi notu değerlendirmesi öncesi Türk Lirası'nın gelişen ülkelerin para birimleri arasında, değer kaybeden tarafta yer almasının duruma eklemlenmesiyle kurun 2.87 seviyesini gördüğünü belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) faiz artırımı kararına ilişkin açıklama yapmasıyla beraber, kur ve faiz, Fed'in küresel piyasalarda yarattığı dalgalanmaları yansıtmaya devam ederken Merkez Bankası Başkanı ve Üyelerine dair gerçekleştirilecek atamalar ve Moody's tarafından piyasaların kapanmasının ardından ülkelerin kredilerinin derecelendirilmesi doları etkileyecek en önemli olaylar arasında görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.