Dolar haftaya nasıl başladı?

Dolar haftaya nasıl başladı?

Gözler kabinede…

Yurt içinde piyasalar bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından akşam açıklanacak olan Cumhurbaşkanlığı kabinesini bekliyor. Dolar/TL ise günün ilk saatlerinde 4.55'ten işlem görüyor.

Analistler yeni kabinede yer alacak isimlerin “bilinen ve piyasa dostu” isimler olmalarının önemli oluğunu belirterek, yeni ekonomi yönetimi ve uygulanacak politikalar üzerinden yerli ve yabancı yatırımcının tekrar TL cinsi varlıklara güveninin sağlanmasının önemine dikkat çekiyor.

Reuters’ta 26 Haziran’da yayınlanan bir haberde “Yatırımcılar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in kabinede yeniden görev alıp almayacağını ve Maliye Bakanı Naci Ağbal veya eski bakan Ali Babacan gibi piyasa dostu isimlerin atanıp atanmayacağını görmek istiyorlar. Bu isimler pragmatik reformların gerçekleşme ihtimalinin arttığına işaret edebilir” denilmişti.Tüketici fiyatları Haziran’da yıllık olarak yüzde 15.39 ile 2003 bazlı serinin en yükseğine gelerek son 14 yılın zirvesine ulaşırken; çekirdek endeksler ve üretici fiyatlarındaki sert artışların da ardından TCMB’nin Temmuz toplantısında faiz artırımı yapacağı beklentileri artıyor.Ancak büyümenin yılın ikinci yarısında yavaşlayacağı beklentilerinin olduğu bir ortamda TCMB’nin 24 Temmuz’daki toplantıda nasıl bir adım atacağı oldukça kritik.REUTERS

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.