Dolar yakıp kavuruyor! İşte son rakamlar...

Dolar yakıp kavuruyor! İşte son rakamlar...

Dolar/TL, haftaya Türk Lirası karşısında 4.33 seviyesinin üzerine çıkarak güçlü bir yükselişle başlamasının ardından dün 4.30 düzeyine inmişti ancak akşam saatlerinde 4.37'yi gördü.

Siyasi belirsizlik ve Orta Doğu'da artan gerilimle dolar 4.3983 ile en yüksek seviyesine ulaştı. Euro da 5.2480 ile zirveyi gördü.


Dolar Türk Lirası karşısında haftaya güçlü yükselişle başladı. Geçen haftayı 4.3150 civarında kapanan kur, dün 4.35'in üzerini gördü ancak gün içerisinde gevşeyerek 4.30'a geriledi. Dolar/TL gün boyu 4.30-4.32 seviyelerinde dalgalanmıştı. Parite akşam saatlerinde gün içi en yüksek seviyesi olan 4.3710'a dokundu.

Bankacılar küresel piyasalarda gelişmekte olan para birimlerinin bugün genel olarak dolar karşısında değer kazandığını ancak TL'nin negatif ayrışmaya devam ettiğini belirtiyorlar.


Negatif ayrışmada bugüne kadar bilinen siyasi ve makro endişelerin yanı sıra beklentilerin üzerindeki cari açık ve  faiz söylemleri de neden olarak gösterildi.

Dolar/TL bu sabah artışa devam ederek 4.3983 ile yeni zirvesine ulaştı. Euro da 5.2480 ile tüm zamanların en yüksek seviyesinde.

Kurda erken saatlerdeki bu yükselişin siyasi alandaki belirsizlik ve Orta Doğu'da artan gerginliğin gelişen piyasa varlıkları üzerindeki baskısından kaynaklandığı kaydediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.