Dolarda operasyon hareketliliği sürüyor

Dolarda operasyon hareketliliği sürüyor

Dolar/TL önce gerileyerek 5.78'e kadar indi ardından 5.80'i aştı.

Dolar/TL, Türkiye'nin Suriye'de gerçekleştireceği operasyonun bölgede jeopolitik endişeleri tetiklemesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'yi ekonomisini yok etmekle tehdit etmesinin ardından beş haftanın en yüksek seviyesine gelmiş ve 5.85'i test etmişti. Dolar/TL önce gerileyerek 5.78'e kadar indi ardından 5.80'i aştı. 9 Ekim sabahı ise dolar kuru 5.83'lerde.

ABD ve Türkiye liderlerinin haftasonundaki telefon görüşmesi öncesi 5.70'in hemen altında işlem gören dolar/TL Trump'ın tehdidi ardından 5.8465 seviyesine çıkarak 30 Ağustos'tan beri en yüksek değerine ulaşırken Trump'ın olumlu açıklamaları ardından ise 5.7850'ye kadar geriledi. 

9 Ekim gününe dolar/TL 5.83'lerden el değiştirerek başlıyor, euro 6.40 üzerinde. Gram altın fiyatı ise 280 lirayı aşarak 282 TL'ye geldi.

Bankacılar dolar/TL 5.85'e yaklaştığında bireysel ya da kurumsal müşterilerin kar amaçlı döviz satışlarının görüldüğünü, bu hareketin kurun yüksek seviyeden sınırlı aşağı hareketini desteklediğini belirtmişti. Trump'ın tweetleri ise kurdaki düşüşü daha da hızlandırmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.