Dolar'da son dalgalanmalar!

Dolar'da son dalgalanmalar!

Dolar/TL  dün gün içerisinde 5.78'i geçerken kurdaki yükselişte ABD'nin beklenenin üzerinde gelen büyüme rakamları da etkili oldu. 28 Kasım günü dolar/TL 5.7768 ile karşıladı. 

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun açıklamasından sonra Mevlüt Çavuşoğlu, "Amerika garanti verirse patriot da alırız" derken S-400’lere ilişkin Rusya ile ikinci bir anlaşma yapılmak istendiği ve bununla ilgili görüşmelere yönelik soruya da cevap verdi.

Çavuşoğlu, "S-400’ü niye aldığımızı defalarca açıkladık. İhtiyacımız var. Bir ürün kutuda tutulmak için alınmaz. Basit bir ürün olsa tamam ama bu hava savunma sistemi. Ciddi bir maliyeti var ama maliyetten daha çok bizim ihtiyacımız var. z. Müttefiklerimizden alamadığımız için Rusya’nın teklifi en iyisiydi. Anlaştık, aldık. Bu konu üzerinde Amerikalılarla görüştük kendilerine de yapıcı teklifler sunduk. F-35’lerle S-400’lerin bir arada olamayacaklarını söylüyorlar. Teknik problem yaratacağını söylüyorlar. Zaten S-400’ler NATO sistemine entegre edilmeyecek" cevabını verdi.

Öte yandan Türkiye, NATO’nun müttefiklik hukuku gereğince kendisine yöneltilmiş terör tehdidi başta olmak üzere sınır güvenliğiyle ilgili endişelerine yanıt verilmemesi durumunda Baltık ülkeleriyle ilgili planı onaylamama kararını açıkladı.

Piyasaların gözü ise 3 Aralık günü açıklanacak ve ardından toplanacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'na çevrildi. TCMB Başkanı Uysal dün yaptığı basın toplantısında faiz indirimlerini önden yüklemeli yaptıklarını tekrarladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.