Dolu dolu fuar

Dolu dolu fuar

Uşak 8. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 20 Eylül Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilere açacak.

Tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcileri, sekizinci kez kapılarını açacak olan Uşak Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı için güç birliği yaptı. Fuar alanı, haftalar öncesinden doldu.

GL Platform Fuarcılık tarafından 20-23 Eylül’de Uşak Karakıran Mahallesi Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek fuarda, tarımdaki son yenilikler ve teknolojik gelişmeler, büyük ve küçükbaş hayvanlar, çiftlik ekipmanları, genetik alandaki son yenilikler görücüye çıkacak. Fuar, sektörün önde gelen firma, birlik ve kooperatiflerini hem üreticiler hem de yurtiçi ve yurtdışı alıcılarla buluşturacak. 150 firmanın yeraldığı fuarda katılımcılar, özel kampanyalarla üreticilere destek olacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çevre il ve ilçelerden ziyaretçi organizasyonları yapılacak.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, fuarın sektördeki yeni gelişmelere açılan önemli bir kapı olduğunu söyledi. 240 bin hektara yakın tarım arazisi ve 30 bin çiftçisiyle önemli bir üretim merkezi olduklarına dikkat çeken Çakın “Hayvancılık açısından baktığımızda 12 milyona yakın kanatlı, 300 binin üzerinde küçükbaş ve 130 bin büyükbaş hayvan varlığından söz edebiliyoruz. Ayrıca arıcılık alanında da ortaya ürün çıkartan kıymetli bir şehiriz. Sektörün yeniliklerini bizzat şehrimizde ağırlamaktan, çiftçimizle buluşturmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“GÜÇLENMEK, YENİLİKLERİ TAKİP ETMEKTEN GEÇİYOR”
Tarım ve hayvancılığın bir ülkenin en değerli ve önemli unsurlarından olduğunun altını çizen Çakın “Bu alanları göz ardı etmek, yarınları görmemek, geleceği sağlam bir zemine oturtamamak demektir. Bu anlamda şehrimizde sekizinci kez ağırlayacak olduğumuz Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, sektörün gelişimi adına büyük bir önem taşıyor. Şunu vurgulamak istiyorum; hangi işi yaparsak yapalım güçlenmek gelişmekten, yenilikleri takip ederek uygulamaktan geçiyor. Bu noktada özellikle gelişen teknolojiler, kolaylığı, daha fazla verimi ve zamandan tasarrufu üreticimize sunuyor. Farklı kategorilerdeki gelişmelerin tek bir çatı altında toplanması, yeniliklerin keşfi ve temini açısından da oldukça kıymetli” dedi.

1694768844927-gul-ceylan.jpg

FUARA DAVET
Çakın, üreticilerin alın terinin toprakta berekete, ekonomide güce, uluslararası platformlarda üreten bir ülke olarak bağımsızlığa dönüştüğünü vurgulayarak “Dünyadaki küresel krizler, gıda üretiminin stratejik bir konu olduğunu, sadece bugünün değil, geleceğin de gündeminde olmaya devam edeceğini net bir şekilde gösteriyor. Bu açıdan ben fuarın, kıymetli üreticilerimiz için bir iş geliştirme fırsatı olacağına inanıyorum. Unutmasınlar ki arazilerimiz onların emekleri ve ekinleriyle değerleniyor. Tarladan tüketiciye ulaşana dek onların çabaları çok geniş alanlara katkı sunuyor. Her geçen gün daha da artan bir üretim grafiği ile yükselişin sürmesini sağlamak, yarınlara tarım ve hayvancılık konusunda sağlam bir zeminde ulaşılması için üreticilerimizi fuara davet ediyoruz” diye konuştu.

GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan ise fuarın gördüğü ilgiden çok memnun olduklarını vurgulayarak, bunun büyük bir gurur olduğunu söyledi. Ceylan “Tüm sektör temsilcileri ile güç birliği yaptık, ortak akıl ile ilerledik. Bu yolda sektör temsilcilerinin desteği ve birliği bizim için çok önemli. Sektörün sorunları konuşulacak, iyi firmalarla işinin ehli üreticilerle buluşacak, 60 binin üzerinde ziyaretçi ağırlanacak, önemli iş bağlantılarına imza atılacak. Birlikte bölge ekonomisine katkı sağlayacağız, başarılı bir fuar gerçekleştireceğimize olan inancım tam. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.