1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dondurma Yerken Bir Kez Daha Düşünün
Dondurma Yerken Bir Kez Daha Düşünün

Dondurma Yerken Bir Kez Daha Düşünün

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, "Bu vazgeçilmesi zor tatlıyı tüketilirken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor" dedi.

A+A-

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, dondurmanın özellikle kalorisinin yanında boğaz enfeksiyonlarına sebep olması ve son dönemde allerjik şikayetlerinin artmasıyla dikkat çektiğini belirterek, "Üst solunum yolu enfeksiyonu ile mücadelede bağışıklık sistemi hücrelerinin savunma mekanizmasını oluşturduğunu, savunma hücrelerinin ise damar yolu ve kanla boğaza ulaşmaktadır.Özellikle çocuklarda dondurmayı ağızda tutarak ve eriterek yemelerinin hastalıkların önüne geçmede en etkili yoldur. Yoğun alerji yaşayan ve çok sık hasta olan bir çocuğun okul ve enfeksiyon dönemi bitmeden dondurma yememeli. Mevsimler allerji şikayeti olan kişilerde bu dönemin daha zor atlatılmasına sebep olur. Bununla beraber kilo kontrolü içinde miktarına ve yanında kullanılan soslarada mutlaka dikkat edilmelidir" dedi.Farkında olmadığımız özellikle reflü şikayeti olanlarda süt alerjisinin yüzde 70 görüldüğünü söyleyen Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, "Doğal olarak yapılmış meyveli dondurmalar ilk tercihimiz olmalı.Aslında bilinçli yendiğinde ve fazla sık tüketilmediğinde dondurmayı zararlı bir gıda gruba sokulmamış olur. Gerçekten süt katılarak yapılan aşırı şeker eklenmemiş dondurmaların yararlı yönleri de vardır.Örneğin; bol sütlü sade dondurma aynı zamanda iyi bir kalsiyum ve az da olsa protein kaynağıdır. Doğal meyvelerden yapılan dondurmalar ise meyvenin çeşidine göre hem antioksidan özellik gösterir hem de iyi birdondurma

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.