Dönmez'den maden açıklaması: Yangın sönmek üzere

Dönmez'den maden açıklaması: Yangın sönmek üzere

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen grizu patlamasına ilişkin son bilgileri aktardı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'da meydana gelen grizu patlaması hakkında basına açıklamalarda bulundu.

5b43bb5d5379ff3230687077.webp

Bakan Dönmez konuya ilişkin olarak şunları söyledi: "18 saat içinde arama kurtarma çalışmalarını tamamladık ancak 41 kardeşimiz şehit verdik. Bartın'da 1, İstanbul'da 6 yaralımızın tedavisi devam ediyor. Grizu patlaması olduğunu söylemiştim. Bugün itibariyle yaptığımız değerlendirmede, bu ilk değerlendirmenin devam ettiğini gözlemliyoruz. Yangın büyük alanda kontrol altına alındı. Yangın sönmek üzere. Madende üretim tamamen durmuştur. Adli ve idari soruşturmalarda gerekli her türlü yardım savcılarımıza ve müfettişlerimize yapılacaktır. Yarın TBMM Genel Kurulu'na da sürece ilişkin tarafımdan bilgilendirme yapılacaktır. Şehit ailelerimizi ziyaret ettik, dün itibariyle definleri tamamlamış olduk. Valiliğimiz yardımlara başlamıştır, Türkiye Taşkurumu da ödemelere başlayacaktır. Her türlü ihtiyaç devletimiz tarafından karşılanacaktır.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.