"Dost Kart" ile esnaf da, öğrenci de memnun

"Dost Kart" ile esnaf da, öğrenci de memnun

Bornova Belediyesi’nin sosyal sorumululuk projelerinden biri olarak üniversite öğrencileri için 2014 yılında hayata geçirdiği Dost Kart uygulaması gençlerin hayatını kolaylaştırıyor.

Bornova Belediyesi’nin sosyal sorumululuk projelerinden biri olarak üniversite öğrencileri için 2014 yılında hayata geçirdiği Dost Kart uygulaması gençlerin hayatını kolaylaştırıyor. Her sene artan Dost Kartlı öğrenci sayısı 7 bin 344’ü bulurken sunulan imkanlar da beğeni topluyor. Öğrenciler bir çok aktiviteden ücretsiz yararlanırken, projeye destek veren Bornovalı esnaflardan da indirim alıyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın seçim öncesi vaatlerinden biri olan ve 2014 yılında hayata geçirilen Dost Kart Projesi büyümeye devam ediyor. Her sene çoğalan Dost Kartlı öğrenci sayısı bu gün 7 bin 344’i buldu. Dost Kart sayesinde öğrenciler Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi’in sağladığı olanaklardan yararlanabiliyor. Özellikle evinden uzak olan öğrenciler öğle yemeği, sıcak içecek, çamışırhane ve internet gibi ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılarken, Dost Kart üyesi olan Bornovalı esnaflardanda indirimli alışveriş imkanı buluyor. Dost Kartlı gençler10’dan yüzde 50’ye kadar değişen indirimler sayesinde gıdadan giyime kadar bir çok ihtiyacını rahatlıkla karşılıyor. Böylece Bornovalı esnaflarında daha çok müşteriye ulaşması sağlanıyor. Dost Kart sahibi öğrenciler kendilerine sunulan imkanlardan memnun olduklarını ifade ediyor.

Esnaf projeden memnun

Dost Kart projesinde 250 esnaf yer alıyor. Ayrıca File de Dostluk Var Projesi kapsamında da 250 pazar esnafı da projeye destek  veriyor. Bornova Belediyesi ile işbirliği yapan esnaflar gençlere sağlanan bu kolaylık sayesinde kendilerinin de iş imkanının arttığını dile getiriyor.

Esnaf Görüşleri

Techno Cen teknik Servis Müdürü Muharrem Akgül

“3 yıldır bu projenin içinde yer alıyoruz. Öğrenci olamak özellikle maddi anlamda zorluklar demek. Bizde bunu düşünerek, onlara yardımcı olmak adına Dost Kart’a dahil olduk. İndirim yaparak genç arkadaşlarımıza yardımcı olabildiğimiz için mutluyuz”

Mim Erkek Kuaförü sahibi Fahrettin Ulusoy:

“Öğrenci arkadaşlarımız Dost Kart sayesinde bizi duyarak buraya geliyorlar. Onlara yüzde 20 indirim uyguluyoruz. Böylece onların cebinden daha az para çıkarken, bizim de kazancımız da artş oluyor. Bu çok güzel bir proje. Bir buçuk yıldır bu projede yer alıyoruz. Bu sayede de gençlerimize yardım etmiş oluyoruz”

Gençlik Merkezi

Büyük Park içersindeki Bornova Belediyesi Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi Dost Kart sahibi üniversite öğrencilerine hizmet veriyor. Haftanın 6 günü açık olan merkezde gençler ücretsiz olarak yemek yiyip, çayını, kahvesini ve soğuk içeceklerini alabiliyor. İnternet, kütüphane ve Merkez’in çamaşırhanesinden yararlanıyor. Ayrıca satranç, tabu, scrable, masa tenisi ve jenga gibi oyunlarla keyifli zaman geçirmeleri sağlanıyor. Günlük gazetelerin yanısıra haftalık ve aylık dergiler de bulunuyor. Üniversite öğrencilerinin sergi, dinleti, toplantı gibi kulüp çalışmalarını yapabilmeleri için de olanak sunuluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.