Dota 2 Oyunu Nedir?

Dota 2 Oyunu Nedir?

Dünyada en çok bilinen moba oyunlarından birisi de Dota 2'dir. peki Dota 2 nedir, nasıl oynanır ve birkaç soruya gelin birlikte cevap arayalım.

Günümüzde birçok insan çeşitli platformlardan çeşitli kategorilerde oyunlar oynamaktadır. Moba oyun türü de bu kategorilerden birisidir. Dünyada en çok bilinen moba oyunlarından birisi de Dota 2'dir. peki Dota 2 nedir, nasıl oynanır ve birkaç soruya gelin birlikte cevap arayalım.

Dota 2 Nedir?

Dota 2, Valve tarafından geliştirilmiş ve hazırlanmış bir moba türüdür. Dota 2 aslında 2002 yılında piyasaya çıkan Warcraft III Reign of Chaos ve bir ek paketi olan The Frozen Throne adlı haritanın bir devam serisidir. Dota 2 ise ilk defa 2011 yılında Windows için beta sürümünde çıkmıştır. 2013 yılında ise tam sürüme geçmiştir. Dota 2, bir milyondan fazla oyuncunun aynı anda oynadığı ve bu rekora sahip nadir oyunlardandır. Ek olarak, melbet güncel giriş ile oyunların güncellenmesini takip edebilirsiniz.

Dota 2 Ücretli midir?

Dota 2, 9 Temmuz 2013'de steam adlı platforma çıkmıştır. Steam, Dota 2'yi ücretsiz olarak vermektedir. Dota 2'i tamamen ücretsiz bir şekilde oynayıp, gelişebilirsiniz. Fakat her karaktere ayrı olarak yapılan dış görünüşü değiştiren kostümler, kuryeler, gözler, heykeller, yetenekleri değiştirebilen kostümler ve yükleme ekranları gibi nesneler steam pazarında satılabilmektedir.

Bu nesnelerin hepsi oyun içinde de çıkma şansı vardır. Fakat steam yaptığı bir değişiklik sonucunda düşen nesneler satılmamaktadır. Bu nesneleri steam pazarından parayla satın alabilirisiniz. Parayla satın aldığınız nesneler oynarken size bir yarar sağlamayacaktır.Bu da günümüzde birçok mmorpg'de olduğu gibi pay to win yani parayla kasma olayını desteklemeyecektir. En başta dediğim gibi bu nesneler sadece dış görünüşü değiştirmek için kullanılır. Hile de kullanılamadığı için, Dota 2 tamamıyla oyuncuların yetenek, tecrübe ve bilgisine kalıyor.

Dota 2 Nasıl Oynanır?

Oyuncular girdiğinde Dire ve Radiant adında iki takımdan birine rastgele atılır. Her takım 5 kişiden oluşmaktadır. Her iki takımında amacı rakip takımın haritadaki ilk önce kuleleri daha sonra barakaları ve kadim kalelerini yok etmektir. Fakat bu kolay olmayacaktır. Çünkü haritada üç yol vardır ve oyunun başında her karakter çok zayıftır ve sürekli gelen yaratıklar ( creep) size tecrübe sağlamaktadır.

Eğer bu yaratıklara son vuruşu yaparsanız ekstra para da kazanırsınız. Yaratıklar sayesinde zamanla gelişecek ve oyunun gidişatı bile etkileyecek kadar ilerleyebileceksiniz. Siz bir şey yapmasanız da, size saniye başı bir altın akışı gelecektir. Ve bu gelen altınları karakterinize uygun bir şekilde eşya satın alımı için kullanmalısınız. Ayrıca karşı takımdaki oyunculara karşı da etkili eşyalar satın almanız gerekecektir.

Dota 2'de 123 kahraman bulunmaktadır. Ve bu kahramanlara senede birkaç defa ekleme yapılır. Kahramanlar dört özelliğe ayrılır. Bu özellikler güç, çeviklik, zeka ve universal özellikleridir. Yine kahramanlar bu özelliklerin yanı sıra birkaç özelliğe bölünürler. Bu özellikler şunlardır; Taşıyıcı, sırtlayıcı, engelleyici, ani hasarcı, ormancı, destek, tetikleyici, dayanıklı, menzilli, yakın dövüşçü ve kaçış olmak üzere birçok seçenek sunmaktadır.

Dota 2'de birçok oynanış seçeneği mevcuttur. Genellikle oyuncuların tercih ettiği ise turbo ve derecelidir. Turbo modu ortalama 20-30 dakika sürerken, dereceli modu ise 40-50 dakikaya kadar çıkabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.