Dota 2 Sanal Gerçeklik ile Yayınlanabilir

Dota 2 Sanal Gerçeklik ile Yayınlanabilir

Dünya'da yüz binlerce oyuncusu olan Dota 2 düzenlediği turnuva karşılaşmalarını sanal gerçeklik ortamında izletebilir.

Oyun dünyası meraklılarının çok yakından tanıdığı Valve isimli oyun yapımcısı şirketin sahibi olduğu Dota 2'nin turnuva maçları şirket tarafından sanal gerçeklik ile izleyicilere servis edilebilir.

Daha önce Dota 2 ekibi içerisinde yer alan ancak anlaşmazlık sebebiyle ayrılıp League of Legends'i kuran Riot Games ile rekabette büyük bir fark açacağına kesin gözüyle bakılan sanal gerçeklik uygulaması gelebilir. Zira Valve'ye ait SteamVR'nin internet sitesinde Dota 2 favori oyunlar kısmına eklendi. Oyuncular arasında büyük heyecana sebebiyet veren bu gelişmeyle beraber bir çok oyuncu Dota 2'de VR uygulamasının nasıl olacağını merak ediyor.

3 boyutlu haritaya sahip olarak düzenlenecek olan oyunda, VR gözlükler sayesinde tam karşıda oturuyormuş izlenimi uyandırılacak. Turnuva karşılaşmalarında yer alan oyuncuların fotoğrafları ve oynayış bilgileri de ekranda önceden belirlenen bölgelerde yer alarak, görünüş kontrolü kullanılarak bu bilgiler ve izlenilen oyuncu değiştirilebilecek.

Oyunun normal izleme sistemi beklentileri karşılamaya yeterken VR tecrübesiyle beraber çok daha güzel bir şekle girecek. VR ile beraber sadece turnuva maçları değil aynı şekilde amatör oyuncular da izlenebilecek. Kamera hareketini tamamen kullanıcıya bırakacak olan Dota-2 VR sistemiyle, istenilen oyuncu anında istediği yeri veya kullanıcıyı takip edebilecek. Ekranın çeşitli yerlerinde yer verilecek olan oyuncu bilgileri sayesinde de kullanıcı istediği zaman istatistiklere ulaşabilecek. Oyun 3 boyutlu olarak tasarlanmış olsa da 1. kişi görüş açısından oynanmadığı için VR oynanıma müsait değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.