Down Sendromlular Gözünden İzmir

Down Sendromlular Gözünden İzmir

Karşıyaka Belediyesi; Ulusal Down Sendromu Derneği ve İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen "Down Sendromlu Bireyler Gözünden İzmir" başlıklı proje muhteşem bir sergiyle tamamlandı. Down sendromlu gençlerin çektiği fotoğraflardan olu

Down sendromlu gençlerin sosyal yaşamda daha aktif rol almasını sağlamak ve fotoğraf sanatını sevdirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında; down sendromlu gençler İzmir’in dört farklı noktasında fotoğraflar çekti. Farklı yaş gruplarından 20 genç, eğitmenler eşliğinde gerçekleşen etkinliklerde hem fotoğrafçılık tekniklerini öğrendi hem de hep birlikte keyifli vakit geçirme fırsatı buldu.

 

BAŞKAN AKPINAR AÇTI

Ortaya çıkan birbirinden güzel fotoğraf kareleri, Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda açılan sergiyle İzmirlilerin beğenisine sunuldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve projeye katılan gençlerin birlikte açılış kurdelesini kestiği sergi, 8 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

“HERKESİ BEKLİYORUZ”

Açılışın ardından sergiyi gezen Başkan Akpınar, “Down sendromu hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down sendromlu bireylerin bizden hiçbir eksiği yok. Fotoğraf projemizde de bu gerçeği bir kez daha kanıtladılar. Katılımcı gençlerimizi tebrik ediyor, herkesi bu özel sergiye bekliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.