Dr. Başkan Doğruer ve Eğitim Farkı!

Dr. Başkan Doğruer ve Eğitim Farkı!

Ali Eyce yazdı; Dr. Başkan Doğruer ve Eğitim Farkı!

Yerel yöneticilerin kültürel, sosyal ve sanatsal etkinliklerini her zaman takdir etmişimdir.

Bunların her birisi hayatın devam ettiğine, yaşamanın güzelliğine dair işaretler, hareketlerdir.

Yaşadığınız yerde size yaşama hevesi, hayat dair işaretler ve bir günün diğer günden farklı olmasına dair işaretler vermeyen yöneticilerin varlığından söz etmek ise neredeyse imkânsız.

Eskidendi o, yol yap, kaldırım yap, park yap, oldu tamam bak hikâyesi.

Ancak bunların yanında bir de eğitim var ki, bana göre yerel yöneticilerin ileriyi düşünerek yaptıkları en iyi hareket.

İlçede yaşayan insanların varlıkları kadar, ilçelerinde yaşayacak insanların geleceklerinin kaygısını taşıyan projeler üretmek çok ama çok önemli.

Hepimiz bu dünyadan gelip, geçiciyiz.

Kalıcı olan sadece dünyanın kendisi ki, onunda nereye kadar kalıcı olduğunu Allah’tan başka kimse bilemez.

Yaşadığı ve yönettiği şehirlerde bir süre sonra yok olsa da iyi bir yönetici, o ilçesinde yaşayan çocukların eğitimlerine de katkı koyabilendir.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, bunu biliyor, buna göre hareket ediyor ve buna göre de projeler üretip, uygulamaya koyuyor.

Kınık Aile Yaşam Merkezi ve Poyracık Aile Yaşam Merkezi de bunlardan birisi.

Belediye kurduğu eğitim sistemine ücretsiz dâhil olan okul öncesi çocukları sabah ve öğlen olarak iki grupta alıyor ve onlara okul öncesi eğitimin gerekleri kadar, aile olmanın önemi, düzeni ve kuralları hakkında da eğitimler veriyor.

Çocuklar gördükleri, öğrendikleri küçük ama önemli bilgilerle hayata bu yaşta, paylaşarak, birlikte yaşayarak mutlu şekilde başlamayı öğreniyorlar.

Tabi ki, çocuklarının eğitiminde çalışmaktan dolayı yeterince vakit ayıramayan anne ve babalar da bundan mutlular.

Çocukların öğrendikleri, gördükleri o küçük şeylerle hayatlarını zorlaştıran değil kolaylaştıran bir birey olarak kendilerine verdiği manevi desteğin mutluluğu içindeler.

Dinlemeye, konuşmaya, paylaşmaya, yaratmaya, üretmeye bu yaşlarda başlayan çocukların bundan sonraki hayatlarında bundan farklı bir şey beklemek mümkün değildir.

Okul öncesi hafif hızla girilen bu yolda, okulların her bir aşamasında daha artan bir ivme ile devam eden ve sonunda yetişkin bir birey olan insanlardan da o ilçeye maddi ve manevi katkılar sunmasını beklemek de hayal değildir.

Ağaç bile su vermezsen, gübre vermezsen, çapalamazsan sana meyve vermediği bir doğal üretim yolunda, çocuklarımıza da bir şeyler verip sonra onlardan ileri ki yaşlarda iyi şeyler beklemek gerekiyor

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Kınık’ın geleceğini, Kınık’ta yaşayacak olan insanların geleceğini işte bu eğitim merkezlerinde oluşturuyor.

Kınık’ta başarı ve mutluluğun temellerini atıyor.

Tebrikler Başkan Dr. Doğruer!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.