Dr. Ender Saraç açıkladı

Dr. Ender Saraç açıkladı

Ünlü Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç'ın muhteşem tarifi...

Ünlü Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, sağlıklı ve dengeli beslenme hakkında yapılan açıklamalara yeni bir soluk getirdi. Ünlü beslenme uzmanın yapmış olduğu tavsiyeler ise altın niteliğinde…


Çeşitli ölümcül hastalıkların artması, bağışıklık sisteminin düşmesiyle oldukça bağlantılı bir durum…
Bu nedenlerden dolayı, hastalıklara yakalanmamak için özellikle beslenme şekline dikkat etmek gerekmektedir.  

Ünlü beslenme ve diyet uzmanı Ender Saraç beslenme ile alakalı yaptığımız yanlışlar hakkında uyardı ve sağlıklı beslenme tavsiyelerinde bulundu.
 

Çin sarımsağı tüketmeyin!

Ben ülkemde yıllardır söylüyorum ki bizim Çin Sarımsağı’na ihtiyacımız yok. Bizde dünyanın en güzel ve en kaliteli olan Taşköprü Sarımsağı var. Sarımsak bir ilaçtır. Hatta bu şifalı Taşköprü Sarımsağı’ndan 3 tane de tarif vereyim akıllarda bulunsun.
 

Sarımsağın kokmaması için 

Bir tanesi sarımsak koku yapmasın ama şifası kasın diye. Bir cezve dolusu sütün içinde üç diş sarımsağı parçalamadan haşlayın, sütü döküp atın, sabah, öğle ve akşam birer parça yutarsanız doğal antibiyotik, tansiyon düşürücü, kan sulandırıcı almış olursunuz.
 

Sarımsak çayı tarifi

İkincisi sarımsak çayını piyasadan almanıza gerek yok, sarımsak çayı yapmak da çok basit. Parmak ucu kadar iki üç parça taze zencefil 7 dakika kaynatın, sonra bir büyük tabi suda kaynatın sonra içerisinde iki tane iki diş Taşköprü Sarımsağı’nı hafifçe patlatıp,  ezmeden koyun demlensin. Demlendikten sonra sarımsak ve zencefili süzün.

Süzdükten sonra bir çay kaşığı limon koyun içerisine işte size müthiş mucizevi doğal antibiyotik tansiyon düşüren, kan sulandıran mantara karşı iyi gelen, ömrü uzatan sarımsak çayı tarifi.
 

Sarımsağı tereyağında kavurursanız…

Bir üçüncüsü ise sarımsağı biraz tereyağında kavurabilirsiniz. O zaman da besin değerleri kalıyor. Koku yapıcı etkisi ve hazmedilmesi daha kolay oluyor. Sarımsak mideme dokunuyor diyenler bir parça zeytinyağı veya tereyağı sarımsağı kavurabilirler. Sonra bunu parçalamadan yutabilirler.
 

Taşköprü sarımsağı doğal bir ilaçtır 

Taşköprü sarımsağından da övgü ile bahseden Dr. Saraç, Türkiye’nin Çin Sarımsağına ihtiyacının olmadığını belirterek, dünyanın en güzel ve en iyi sarımsağı olan Taşköprü Sarımsağı’nın olduğunu ve her katıldığı programda da bu konuyu dile getirdiğini, sarımsağın bir ilaç olduğunu ve bu ilacın da Taşköprü Sarımsağı olduğunu ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.