Dr. Mehmet Öz: Yemeğin yanında soğan yerseniz...

Dr. Mehmet Öz: Yemeğin yanında soğan yerseniz...

Dünyaca ünlü cerrah Dr. Mehmet Öz, dikkat çekici açıklamalar yaptı.

ABD’de yaşayan dünyaca ünlü Türk Cerrah Mehmet Öz, sağlıklı bir yaşam için Anadolu yemekleri tüketilmesini tavsiye etti. Anadolu yemekleri içinde yer alan baharatların etkisinden söz eden Dr.Öz’ün dikkat çekici açıklamalarını sizler için derledik, işte o açıklamalar…
 

‘’Baharatın ette kullanılması çok sağlıklı’’

Anadolu yemeklerinde sıklıkla kullanılan baharatların insan sağlığı için etkilerinden söz eden Dr.Öz,
‘’Baharatın ette kullanılması çok sağlıklı. Baharatlı yemekler de çok sağlıklı. Aslında atalarımızın yedikleri çok sağlıklıydı ama baharatın burada ayrı bir yeri oluyor. Anadolu yemeklerinde de baharat sıklıkla kullanılır. Bu da gösteriyor ki Anadolu yemekleri sağlığa yararlı. Anadolu yemeklerinde kalori düşük, neredeyse sıfır, lezzeti ise yüksek. Lezzeti yüksek olduğu için de ağız, ilave yiyecek aramıyor" şeklinde konuştu.
 

‘’Anadolu yemeklerine aşk koyuyorsunuz’’

Anadolu yemeklerinde özellikle tarçın, kekik gibi baharatların tercih edildiğini ve bunların lezzetin yanı sıra insan sağlığı için de oldukça faydalı olduğunu dile getiren Öz sözlerini şu şekilde sürdürdü:

’’Anadolu yemeklerinin bir özelliği daha var. Anadolu yemeklerini aile olarak hep birlikte yersiniz. Bilgisayarla, telefonla uğraşmadan, insanlar birbirinin gözünün içine bakarak yemek yer. Bu da insanı daha mutlu eder ve sağlıklı olma oranını yükseltir. Anadolu yemeklerindeki ürünler topraktan çıktığı gibi sofraya gelir. Evet, Anadolu yemeklerinde bazı yağlar yüksektir, bu da bazı sağlık sorunları olanlar için sorun teşkil edebilir ama yemeklerde sebze, meyve gibi ürünler de olduğundan sağlığa zararları minimuma iner."
 

‘’Sağlıklı yaşamın sırrı hareket etmek’’

Yemeklerin yanında ikram edilen soğan, domates gibi ek besinler hakkında da konuşan Mehmet Öz, ‘’ Mesela lokantalara bakın, et sipariş edilir ama yanında, soğan, nane, domates ikram edilir. Yanında baharatlı olan çiğ köfte olur. O yüzden yemekler sağlıklıdır" sözleri ile konuşmasını sürdürdü.

Kendi atalarının da bu yemeklerden sıklıkla tükettiğini dile getiren Dr.Öz, hareket etmenin önemini de vurguladı:’’ Bu yemekleri yersek ve buna ilave olarak biraz da hareket edersek sıkıntı olmaz. Zaten Anadolu insanı da çalışkandır. İnsanlar gün boyunca hareket ederek çalışırlar. Bunlar da zaten sağlıklı yaşamın sırrıdır" 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.