DSİ UŞAK'IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

DSİ UŞAK'IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

DSİ Uşak’ta yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltıyor.

Uşak ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 


DSİ Genel Müdürü Murat ACU;’’DSİ Genel Müdürlüğü tarafından son 15 yılda; Uşak şehir merkezine yıllık 6,4 milyon m3 içmesuyu sağladık. 17 baraj ve 12 gölet inşa ettik. 94.560 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 85 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.46 derenin ıslahını tamamladık. ‘’dedi.
 

‘’Sulama Projeleri Bölge İçin Kalkınmanın Anahtarı’’
 

Son 15 yılda tamamladığımız 39 adet sulama tesisi ile toplam 94.560 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlandığını belirten DSİ Genel Müdürü ACU; Böylece çiftçilerimize yıllık 85 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 7 adet sulama tesisimizin inşası hızla devam ediyor. Ayrıca Uşak’ın bereketli topraklarına 7 adet daha sulama tesisi yapmayı planlıyoruz. 


Uşak’a bugüne kadar bugüne kadar 17 baraj ve 12 gölet yaptık. 2 adet barajın ve 5 göletin inşaatı devam ediyor. Uşak’ta bugüne kadar 2 adet içmesuyu tesisi tamamladık. Bu tesisler ile Uşak şehir merkezine yıllık toplam 6,4 milyon m3 içmesuyu temin ediyoruz. Ayrıca 2 adet Sanayi-kullanma suyu tesisinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 


Uşak için taşkın koruma tesislerinin önemini biliyoruz ve bu doğrultuda son 15 yılda 46 adet dere ıslah tesisi yaparak Uşak şehir merkezi, 44 meskûn mahal, 8.040 dekar araziyi taşkınlardan koruduk. Ayrıca 2 adet taşkın koruma tesisinin yapımı devam etmektedir. ’dedi.
 

“Bölgesel Gelişim Projeleri’nde Çalışmalar Sürüyor’’
 

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Uşak ilinin de nasibini aldığını belirten DSİ Genel Müdürü ACU; EGEGEP Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerini kapsamaktadır. Bu proje kapsamında Uşak’ta hak ettiği hizmetleri alacaktır. EGEGEP kapsamında Uşak’a; 2003-2019 yılları arasında yapılan ve yapılacak tesisler 4 adet içmesuyu tesisi, 35 adet baraj ve gölet, 46 adet sulama tesisi,45 adet taşkın koruma tesisi olmak üzere toplam 130 tesis açılacaktır. ‘’dedi.
 

’2017’de Uşak İlimizde 10 Adet Su Yapısını Tamamladık’’
 

2017’de Uşak’ın DSİ yatırımlarıyla adeta coştuğunu belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU;’’ DSİ olarak 2017 yılında Uşak ilimizde 2 adet baraj, 2 adet gölet, 1 adet sulama tesisi ve 5 adet taşkın koruma tesisini tamamladık. ’dedi.
Genel Müdür ACU;’’ Uşak 2018’e bambaşka bir vizyonla “merhaba” dedi. Dokuzsele Deresi Islah Projesi ile kentin çehresi değişti. 28 milyon liralık dev yatırım kenti modern bir görünüme kavuştururken; proje Uşak tarihinin en büyük çevre yatırımı olarak tarihe geçti. 2017 yılında Uşak’ta hizmete giren tesislerin toplam yatırım maliyeti ise 149 milyon 100 bin lirayı buldu.
 

Kurdeleleri Cumhurbaşkanı Erdoğan kesti
 

29 Kasım tarihinde düzenlenen toplu açılış ile 7.7 milyar liralık 375 tesisi vatandaşın hizmetine sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Uşak’ta da 10 tesisin kurdelesini kesti. 


Binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak


Kurdelesini kestiği tesisler arasında Uşaklı sanayicilerin yıllardır beklediği Merkez Uzundere ve Kocadere Barajları da bulunuyor. İki Baraj Uşak Organize Sanayi Bölgesine yılda ortalama 5 milyon 386 bin m3 su sağlayacak; binlerce kişiye iş imkânı doğacak.


Merkez Selvioğlu Göleti ile Eskisaray Göleti ise 3 430 dekar araziyi borulu basınçlı sistem ile sulayacak. İki proje bölge çiftçisine her yıl ortalama 3 milyon 300 bin lira kazandıracaktır. Hizmete alınan projelerin Uşak ilimize ve Uşaklı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. ’dedi.


ACU;’’DSİ olarak Toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız; tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 


1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz; belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir. ’dedi.
DSİ Genel Müdürü Murat ACU;‘’Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.