DSİ'den Manisalı çiftçileri sevindiren haber

DSİ'den Manisalı çiftçileri sevindiren haber

Sarma Barajı’ndan Manisalı çiftçilerin yüzünü güldürecek haber. 2017 yılında inşasına başlanan barajın barajın yarısı tamamlandı

2020 yılında su tutulması planlanan baraj 9050 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak ve bölge üreticisine her yıl ortalama 7.4 milyon lira ek gelir sağlayacak. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 2017 yılının Mart ayında inşasına başlanan Manisa Yunus Emre Sarma Barajı’nın % 52’si tamamlandı. 

Gövde dolgusuna başlanacak

Projeyi bir an önce tamamlayarak; bölge çiftçisinin hizmetine sunmayı hedefleyen DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, çalışmalarına aralıksız devam ederken; Nisan 2019 itibari ile gövde ve dip savak kazıları ile kaya ocağı ulaşım yolunu tamamladı. Kondüvi betonarme imalatlarının tamamı biterken; inşaatta enjeksiyon imalatları devam ediyor.

Önyüzü menbran kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilecek barajın gövde temelden yüksekliği 47,5 metre olacak.  Yakında başlatılacak gövde dolgu işlemleri için ise toplam 723.686 m3 dolgu yapılacak. 9050 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak Sarma Barajı’nda 2020 yılı içerisinde su tutulması hedefleniyor.

23 milyon liraya mal olacak

Bölgedeki verimliliğin yanısıra ürün çeşitliliğini de artıması beklenen proje tamamlandığında üreticinin. cebine her yıl 7 milyon 400 bin lira fazla para girecek. Manisa Merkez’e bağlı Davutlar köyünün 1 km kuzeyinde Sarma Çayı üzerine inşa edilen gölet yaklaşık 23 milyon 79 bin 150 liraya ihale edilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum