DSİ'den üreticilere müjde

DSİ'den üreticilere müjde

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Manisa'ya yapılan yatırımlarla ilin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeyi ve derelerdeki taşkın riskini azaltmayı sürdürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. 

Tamamlandığında 9050 dekar araziye can suyu sağlayacak Manisa Sarma Barajı önümüzdeki yıl tamamlanacağını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ Şehzadeler kenti Manisa’nın Yunus Emre ilçesine bağlı 8 mahalleyi modern sulama ile tanıştıracak Sarma Barajı’nda adım adım sona yaklaşılıyor.  9 bin 50 dekar verimli araziye can suyu verecek barajın % 85’i tamamlandı. Barajın temelden yüksekliği 47.5 metre olacağını söyledi.

dsi-genel-muduru-kaya-yildiz-(3).jpg

Gövde dolgusu bitiyor

Yunus Emre İlçesi Davutlar Mahallesi yakınlarındaki Sarma Çayı üzerine inşa edilen baraj’da şu ana kadar Gövde sıyırma kazıları, dolusavak ve dipsavak kazıları ve plinth betonu, kondüvi betonarme imalatları ile enjeksiyon imalatları ve rölakasyon yolu tamamlandı. Ön yüzü beton kaplama dolgu tipinde projelendirilen barajın 723.000 m3’lük gövde dolgusunun ise % 70 i bitirildi. Hedef 2021 yılı içerisinde gövdenin oturmasına bağlı olarak beton kaplama işlemlerine başlamak ve Sarma Barajı inşasını tamamlamak. Gövde yüksekliği temelden 47.5 metre olacak Sarma Barajı’nda 1 milyon 850 bin metreküp su tutulacak.

Manisalı üreticilere 12 milyon kazandıracak

Bir an önce inşaatı tamamlayarak Manisalı üreticilerine müjdeli haberi vermeyi hedeflediklerini belirten DSİ Genel Müdürü Yıldız” Proje tamamlandığında 8 mahallemizi basınçlı borulu sulama ile tanıştıracağız. Üretim maliyetleri düşecek, tarlalardaki verim artacaktır. Manisa Sarma Barajı ve Sulaması Projesi tamamlandığında 2021 yılı rakamlarıyla ülke ekonomisine yılda yaklaşık 12 milyon TL katkı sağlaması bekleniyor. Proje 450 kişiye de ek istihdam olanağı sağlayacak. ’dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.