DSİ'den uyarı: "Ölüme yüzmeyin"

DSİ'den uyarı: "Ölüme yüzmeyin"

Bayram Zehir Olmasın !

Tüm uyarılara rağmen son iki ayda 174 kişinin boğularak can verdiğine dikkat çeken DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker 10 günlük bayram tatilinde vatandaşları uyardı. Sulama kanalı ve barajlara girilmemesini isteyen Eker; “Bayram zehir olmasın” dedi.
 
Alınan önlemler yine fayda etmedi; 1 Haziran -17 Ağustos tarihleri arasında 63’ü çocuk tam 174 kişi boğularak can verdi. 10 günlük bayram tatilinde vatandaşları bir kez daha uyaran DSİ 2. Bölge Müdürlüğü baraj ve sulama kanallarından uzak durulmasını istedi.
 
En fazla boğulma vakasının denizlerde yaşanmasına rağmen dere ve göletlerde de onlarca vatandaşımızı kaybettiğimizi vurgulayan DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker; “Bunaltıcı yaz aylarında serinlemek isteyen pekçok vatandaşımız DSİ’nin faaliyet alanındaki sulama kanalı baraj ve göletlere giriyor. Tablo korkunç. 1 Anadolu Ajansının verilerine göre Haziran 17 Ağustos tarihleri arasında ülke genelinde derelere giren 19 u çocuk 42 kişi hayatını kaybetti. Göletlerde 31; barajlarda 20; sulama kanallarında ise 18 canı yitirdik. Üstelik bu rakamın 29’u da çocuk. Havuzlar ve denizlerde yaşanan acı olayları da göz önüne alırsak sayı 174’e çıkıyor. Vatandaşlarımızdan Baraj gölet ve dereler ile sulama kanallarına girmemelerini istiyoruz” dedi.
 
Tatlı ve durgun suyun; deniz suyundan bir hayli farklı olduğuna dikkat çeken Eker; yüzme bilmenin bazen can kayıplarını önlemeye yetmediğini söyledi. Özellikle velileri uyardı.  Eker “ Çocuklarımıza sahip çıkalım; yakınlarda dere; sulama kanalı; gölet ya da baraj varsa girmelerine kesinlikle müsaade etmeyelim. Bazen birkaç saniyelik dalgınlık telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Bayram tatili zehir olmasın” dedi
 
Hastalık riski de var
 
Durgun suyun dezenfekte edilmediği durumlarda bakteri ve virüslerin yaşamasına daha uygun bir ortam olduğunu da anlatan Ali Fuat Eker hastalık riskine dikkat çekti. Eker  “Birkaç saatlik eğlence sizi hastane koridorlarına mahkum etmesin” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.