DSP İl Başkanı'ndan Medyaege'ye Geçmiş Olsun

DSP İl Başkanı'ndan Medyaege'ye Geçmiş Olsun

DSP İl Başkanı Aygül Karahan Medyaege'nin uğradığı saldırının ardından geçmiş olsun açıklaması yaptı.

Demokratik Sol Parti İl Başkanı Aygün Karahan Medyaege'nin geçtiğimiz günlerde Seferihisar'dan olduğu belirlenen saldırına yönelik geçmiş olsun açıklaması yaptı.

İşte o açıklama

Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barışın sağlanması da mümkün değildir. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi tek tip insan, tek tip gazeteci ve tek tip haber rejimi değildir. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir.

Basın özgürlüğü sadece basın mensupları veya basının bir bölümü için değil, haber alma hürriyeti çerçevesinde herkes için önemli olması gerekir. Demokrasilerde bilinçli tercih yapılabilmesinin ön şartı olan basın ve haber alma özgürlüğünün aynı zamanda şeffaf yönetimin, hesap verilebilirliğinin de şartıdır.
Medya Ege’ye yapılan fiber saldırıyı kınıyor, Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz sahibi Sayın Arif Çayan ve ekibine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu saldırı dikkat çekici ve düşündürücüdür. Bu saldırı sadece Medya Ege’ye değil  İzmir’e yapılmış bir saldırıdır. Sorumlularının bir an önce bulunması ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını dilerim.

Aygül Karahan
DSP İzmir İl başkanı
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.