DSP İzmir'den Kan Bağışı

DSP İzmir'den Kan Bağışı

DSP İzmir İl başkanı Aygül Karahan ve İl Yönetimi 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası kapsamında Ege Kızılay Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek toplu kan bağışında bulundu.

Karahan yaptığı açıklamada, ‘’Kan bağışı, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın en önemli noktalarından biridir. Bugün, tanımadığınız bir insanın ihtiyacı olan kana, yarın belki de yakınımızın hatta kendimizin ihtiyacı olabilir. İhtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak, insan olmanın gereklerindendir.
Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor.. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Kan bağışı, kanı veren için de, alan için de kimi hayati unsurlar içeriyor ve dolayısıyla dikkat edilmesi gereken birçok önemli ayrıntıyı içinde barındırıyor. 1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her türlü koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir çıkar gözetmeyen Türk Kızılay’ı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 148 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılay’ı, günümüze kadar yüz binlerce aileye yardım eli uzatmıştır. Her yıl 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftasında tüm yönetim ve çalışanlarını kutluyoruz. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı Kan Bağışında bulunmaya davet ediyoruz.’’ Diyerek kan bağışının önemini bir kez daha vurguladı. 
‘’ Sayın Ege Kızılay Bölge Müdürümüz Dr. Gökay Gök beyi özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.’’ Diyen Karahan toplumsal görevimiz olan kan bağışının yaygınlaştırılması için örnek teşkil etmek istediklerini ve bu konuda parti içinde gerekli panelleri düzenlenerek konu hakkında vatandaşın bilinçlenmesi için ellerinden gelen desteği Türk Kızılay’ına vereceklerini belirtti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.