Duayen Turizmciden Öğrencilere Seminer

Duayen Turizmciden Öğrencilere Seminer

Foça’nın duayen turizmcilerinden Sebahattin Karaca yerinde inceleme araştırma gezisi için birkaç günlüğüne gelen İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine seminer verdi.

Tarih araştırmaları ve çeşitli mecralarda yayınladığı yakın tarih insan öyküleriyle de tanınan duayen turizmci Sebahattin Karaca, ilçedeki mimarı yapıları yerinde inceleyen Prof. Dr. Gülçin Pulat Gökmen başkanlığındaki İTÜ Mimarlık Fakültesi öğrenci ekibini sahibi olduğu (KARACAM) otelde ağırladı. Kısa Foça tanıtımının ardından seminere dönüşen buluşmada öğrencilerin sorularıyla Foça Tarihi ve tarihsel yapılardan günümüz mimarisine uzanan geniş bir alan da bilgi aktarımı yaptı. Foça tarihi, yapıları, Tuz Depoları ve Kartdere Kule Evleri ile ilgili yoğunluklu sorulara alınan cevaplar öğrencilerin Foça’ya ilgisini daha da arttırdı.

1-1.jpg

Kendisini turizmciliğinin yanı sıra tanıtım gönüllüsü bir Foça neferi olarak tanımlayan Sebahattin Karaca ülkemizin çok değerli bir üniversitesinin mimarlık gibi özel bir Fakültesinin değerli öğrencileriyle bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu söyledi. Sebahattin Karaca; “ Öğrenci grubu ve değerli hocalarını Foçada keşif yaparken gördüm. Kendilerine Foça’yı tanımalarında yardımcı olabileceğimi belirterek davet ettim. Sağolsunlar davetimi kabul ettiler. Sohbetimiz bir süre sonra seminere dönüştü. Foça’nın (Phokaia) nın kuruluşundan bu güne kadar geçirdiği tarihsel süreç, kale duvarları, çeşmeler, camiler, kiliseler, surlar, su kemerleri, Pers Taş Mezar Anıtı, Tapınaklar, Kartdere ve Sazlıca da ki Kule Evler, buraların mimarisi seminerimizin belli başlı konuları oldu. Özellikle tuz depoları ve Kartdere Kule Evleri konularında pek çok soru geldi. Onlar memnuniyetlerini belirttiler. Bende onlara ve Foçanın tanıtımına bir nebze katkı sunduğum için çok mutlu oldum” dedi.

1-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.