Düğün iptalleri hız kesmiyor

Düğün iptalleri hız kesmiyor

İçişleri Bakanlığı’nın 1 Temmuz’da geçerli olmak üzere düğün salonları için yayınladığı koronavirüs önlemlerine yönelik genelge sektörü hareketlenmesini olumlu yönde etkilemedi. 

Temel sorunun düğün salonlarında alınacak önlemler olduğuna işaret eden Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulah Salkım, yayınlanan genelgenin ardından birçok düğün etkinliğinin iptal edildiğini belirtti. Sorunun çözülmesi noktasına İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in de devreye girdiğini açıklayan Salkım, “Düğün salonlarında dans edilmenin yasak olması, takı merasimlerinin olmaması gibi düğünlerin temelini oluşturan etkinliklerin gerçekleşmeyeceği düğünlerin iptalini hızlandırdı” dedi. 

“Üretim durma aşamasında”

Düğünlerin iptal edilmesi ile gelinlik, damatlık ve yan sektörlerin ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldığının altını çizen Salkım, “Üretici ve satıcı mağdur oldu. Düğün salonları ne yapacağını şaşırmış durumda. Aynı zamanda gelinlik ve damatlık üreticileri ürettiklerini ürünleri satamaz hale geldi. Özellikle iptallerin hızlanması ile üretim durma aşamasına geçti” diye konuştu. 

Önlemler gözden geçirilmeli!

Koronavirüs önlemleri kapsamında her kurala riayet edilmesinin toplum sağlığı açısından hayati öneme sahip olduğunu belirten Salkım, “Ancak önlemleri alırken tekstil sektörünün ihracatta ve iç piyasadaki lokomotifi gelinlik ve damatlık sektörünün temsilcileri de unutulmamalı. Önlemlerin sektörün zarara uğramaması için bir kez daha gözden geçirilmesini istiyoruz” dedi.

aa-066.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.