Düğün sektörünün temsilcileri buluştu

Düğün sektörünün temsilcileri buluştu

Pandeminin yarattığı sorunlara çözüm getirmek amacıyla kurulan Tüm Etkinlik Sektörü İşveren Sendikası (ETKİNLİK-SEN) Buca Kaynaklar’da sektör temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Etkinlik-Sen Kurucu Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, tüm sektörün 2020 yılının başından bu yana ciddi sorunlarla boğuştuğunu söyleyerek  “Mart ayı ortasında Salonlarımız kapandı, 107 gün kapalı işyerlerimizde faaliyetlerimize başlayacağımız günü bekledik. 1 Temmuz itibarıyla açılan işletmelerimizde, devletimizin bize bildirdiği kuralları harfiyen uygulamak için elimizden geleni yaptık. Kurallara uymak ve tedbirleri azami şekilde uygulamak için, Maske, Dezenfektan, ultraviyole dezenfekte cihazı, her masaya hijyen setleri, salon girişlerine hijyen stantları, her salona ateş ölçüm cihazlarını ve bu kuralları uygulatabilmek amacıyla fazladan istihdam ettiğimiz personellerimizi temin ettik. 55 günlük bir süreçte, önce neyi nasıl yapacağımızın endişe ve telaşı, sonra da bizlere göre hiçbir maliyeti olmayan yetkisiz işletmelere ve kaçak organizasyonlara karşı nasıl mücadele edeceğimizin bulmacası ile çalıştık, şikâyet etmedik” dedi.

 ‘GAYRİ RESMİ KAPATILDIK’

Pandemi sürecinin getirdiği haklı kuralların yanı sıra yaşanan sorunlardan dolayı resmi olmasa da gayri resmi kapatıldıklarını dile getiren Özandaç, “Her şeye rağmen kaçak organizasyonlar sürmekte, denetimler yetersiz kalmakta, ruhsatlı ve onaylı mekanlarımızdan uzaklaşan etkinlikler, yine birçoğu yetkisiz ve ruhsatsız mekanlarda yapılmaya devam etmektedir. Hükümetimiz bu organizasyonlarla ilgili tedbir almalıdır” dedi. 

TALEPLERİ SIRALADI!

Özandaç, konuşmalarının devamında sektörün taleplerini özetle şu şekilde sıraladı; “Düğün salonlarında ve etkinlik mekanlarında, halen hizmet veren restoran ve cafe işletmelerinin Hizmet Şartlarına uygun şekilde ikramlıklar sunulabilsin. Düğün ve etkinlik saatleri ritüeller dışında 1 saat olarak belirlensin. İl Pandemi Kurullarında Etkinlik Sen üyesi olan bir yetkilimiz de görevlendirilsin; Ödeme Güçlüğü çeken esnafımızın durumu değerlendirilerek pandemi sürecinde kaparo iadeleri dosyaları sonuçlandırılmasın; Alınmış veya alınacak olan kaparonın yüzde 30 bedelinin her halükârda ve her ne sebeple olursa olsun etkinliğin iptali durumunda işyerinde kalması zorunluluğunun kabulü sağlansın; Devletimizce kapalı tutulduğumuz tarihler oranınca, kira bedeli talep edilmemesi hususunda devlet yetkililerimizce tavsiye kararı çıkartılsın; Devletimiz kapalı tutulduğumuz ve bundan sonra da kısıtlı olduğumuz zamanlar için Elektrik, Su, Reklam ve ilan vergileri, SGK ödemeleri gibi ödemelerimizi talep etmesin; Zora giren, kirasını ödeyemeyen, maaş veremeyen işletmelerimiz için Devlet Bankalarından uygun maliyetli, KGF Kredisi veya 6 ay geri ödemesiz uzun vadeli düşük faizli kredi sağlansın ve hükümetin etkinlik sektörüne ilişkin aldığı kararları 10 gün önceden duyurularak uygulamaya alınması sağlansın.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.