Düğün Yapılabilen Mekanların Çeşitleri

Düğün Yapılabilen Mekanların Çeşitleri

Düğün yapmak için mekan araştırmaya başladığında karşına tahmin ettiğinden de çok sayıda seçenek çıkabilir.

Düğün yapmak için mekan araştırmaya başladığında karşına tahmin ettiğinden de çok sayıda seçenek çıkabilir. Mekan çeşidi olarak; düğün salonu, kır bahçesi, otel, sosyal tesis, kulüp ve davet alanı, tekne, restoran ve tarihi mekanları sıralayabiliriz. Bu mekanların hepsi farklı tarzlara ve bütçelere hitap ediyor. Mesela oteller, lüks bir düğün yapmak isteyen çiftlere kapılarını açıyor.

Vintage tarzdan hoşlanan biriysen, düğünün için tarihi mekanları inceleyebilirsin. Denize karşı büyük bir sevgin varsa, teknede yapılan düğünler tam senlik olabilir. Doğanın ortasında, ağaçların arasında evlenmek istiyorsan; kır bahçeleri senin için biçilmiş kaftan. Yani hangi tarza yakın olursan ol, kendine uygun bir mekan seçeneği bulabileceksin. Önemli olan hem tarzına hem de bütçene uyması.

Mekanların bulunduğu şehirlere ve konumlara göre de çeşitlilikleri artıyor. Mesela turistik bir şehir olan İzmir’de plajda düğün yapma fırsatını yakalayabilirsin. Tarihi yapılarıyla bilinen İstanbul’da ise eski dönemlerden kalma bir yalıda evlenebilirsin. Denize kıyısı olmayan bir şehirde evleneceksen, şahane göl ve nehir manzaraları sunan yerlerle görüşebilirsin. Hatta yapay göllerde teknede düğün imkanı dahi var.

Düğün organizasyonlarına ev sahipliği yapan mekanlar, birçok farklı etkinliğe de kapılarını açabiliyor. Özellikle hem açık hem kapalı alanı olan yerlerde, farklı organizasyonları düzenlemek daha kolay oluyor. Mekanların daha küçük alanlarında nişan töreni gibi davetlerini, geniş bahçelerinde ise düğününü yapabiliyorsun. Birden fazla alanı olmasına rağmen çoğu mekan aynı anda tek organizasyon düzenliyor.

Manzaralı Mekanda Düğün Yapmanın Avantajları

Düğün için anlaşılan mekanlarda manzaranın olmasına dikkat eden birçok çift bulunuyor. Günlük hayatında şehrin keşmekeşinde vakit geçiren çiftler, düğünlerinde doğa ve deniz manzarasına tanık olmak isteyebiliyorlar. İşte mekanlar bu konuda da birbirinden ayrılıyor. Deniz, orman, dağ, göl, nehir, tarihi yapı ve panoramik şehir manzarası sunan birçok yer var.

Manzaralı mekanda düğün yapmanın en büyük avantajı, kesinlikle orada çekilecek fotoğrafların harika çıkması oluyor. Gerek organizasyon esnasında gerekse öncesinde çekilen karelere fon olarak masmavi denizler eşlik ediyor. Manzaralı bir mekanda evleneceksen, dış çekim için de mekanın çevresindeki noktaları değerlendirebilirsin. Dış çekim noktalarının düğün yerine yakın olması her zaman avantajlıdır.

En güzel manzaralara tanık olunabilecek seçeneklerin başında tekneler geliyor. Özellikle İstanbul’da teknede evlenirsen, denizin yanı sıra boğaz ve tarihi yapıların eşsiz görüntüsüne de tanık olabiliyorsun. Deniz manzarası sunan birçok şehirde durum böyle. Teknelerden yeşilin ve mavinin birleştiği fonlarda, evliliğin tadı çıkarılabiliyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde ortaya çıkan şehir ışıkları da göz alıcı oluyor.

Kapalı Mekanda Düğün Yapmanın İncelikleri

Düğün yerleri seçenekleri arasında en çok tercih edilenlerin başında kapalı salonlar geliyor. Bu salonlar hem her bütçeye hem de her davetli sayısına uygun olmaları sayesinde ön plana çıkıyor. Sen de kapalı bir mekanda evleneceksen, öncelikle alanın ferah olmasına özen göstermelisin. Yüksek tavanlı, az kolonlu veya kolonsuz salonlar; konukların düğününde bunalmaması açısından avantajlı olacaktır.

Kapalı mekanlarda havalandırma sisteminin de çok iyi olması gerekiyor. Düğünler eğlence odaklı organizasyonlar olduğu için pist devamlı dolu oluyor ve herkes gönlünce dans ediyor. Eğer havalandırması iyi bir alandaysan, yoğun hareket halinde olsan bile bundan olumsuz etkilenmezsin. Tabii klimaların iyi konumlandırılmış olması ve kaliteli ekipmanlar kullanılması da önem teşkil ediyor.

Oturma düzeni ve masaların konumu da dikkat edilmesi gereken konulardan. Dans pistinin salonun ortasında yer alması ve davetli masalarının onun çevresinde konumlandırılması gerekiyor. Eğer salonda kolon varsa, bunlar masaların görüş açısını engellememeli. Ayrıca gelin-damat masası da yükseltiye sahip bir platform üzerine yerleştirilmeli. Unutmamalısın ki senin kadar konuklarının memnuniyeti de önemli.

Kapalı salonda yapılan düğünlerde önemsenmesi gereken bir diğer detay, ses ve ışık sistemleri oluyor. Sesler alanın içerisinde kalacağından ve yayılma durumunu olmadığından, hoparlörlerin eşit şekilde dağıtılması ve aşırı sesle rahatsız etmemesi çok önemli. Işıklandırmalar da konuklara kapalı alanda olduklarını unutturacak, rahatsız etmeyen bir aydınlık seviyesine sahip olmalı.

Düğünler İçin Bütçe Dostu Mekan Seçimi

Nasıl bir düğün yapmak istediğine karar verdin ancak şimdi bütçene uygun bir mekan bulmak var sırada. Bunun için öncelikle kişi başı ödeyebileceğin maksimum tutarı belirlemelisin. Tabii bunda ne kadar davetli çağıracağını da dikkate alman gerekiyor. Bütçeni belirledikten sonra ödeyebileceğin kişi başı tutarı aşmayacak mekanları filtrelemelisin. Hem tarzına uygun hem bütçenin altında mekan bulmaya çalışmalısın.

Mekan çeşidi olarak baktığımızda, düğün salonlarının ve sosyal tesislerin en uygun fiyatları talep eden mekanlar olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu mekanlara talep çok yoğun olduğu için erkenden rezervasyon yaptırmaya özen göstermelisin. Kır bahçeleri, oteller ve hatta kulüplerde bile erken rezervasyon yaptıranlara özel harika indirimler olabiliyor. Kampanyaları takip etmeyi de unutmamalısın.

Aynı mekanda birden fazla organizasyon düzenlersen, indirimli rakamlarla karşılaşabilirsin. Mesela hem kına gecen hem düğünün için aynı mekanla anlaşmak büyük avantajlar sunacaktır. Üstelik mekanların birden fazla davet alanı olduğu için organizasyonlarını farklı salonlarda yapabilir, konuklarına da hep aynı dekorasyonu sunmamış olursun. Gelin hamamı, bekarlığa veda partisi gibi hizmetler için de mekanlarla görüşebilirsin.

Mekanların hafta içi organizasyonları, hafta sonu düzenlenenlere nazaran daha uygun fiyatlı oluyor. Eğer senin için düğün yapacağın günün ekstra bir anlamı yoksa, hafta içi organizasyonlarına yönelerek bütçe dostu rakamlara anlaşmalar yapabilirsin. Ayrıca gündüz yapılan düğünler de akşam düzenlenenlere göre daha uygun fiyatlara sunuluyor. Tarih ve saat seçimini bütçene göre yapmalısın.

Kaynak: https://dugunuzmani.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.