"DÜNYA ARICILIK SEKTÖRÜ TÜRKİYE'YE GELİYOR"

"DÜNYA ARICILIK SEKTÖRÜ TÜRKİYE'YE GELİYOR"

Türkiye gerek kovan sayısı gerekse bal üretimiyle dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında yer almakta.

Türkiye arıcılığı hepimizin yüzünü ağartmya devam ediyor. Kırsal kalkınma ve tarımsal gelişmeye de büyük katkı yapan 60 bin çalışkan ve cefakâr yetiştiricimizin sayesinde kendi alanında küresel aktör haline gelen arıcılık sektörümüz şimdi de uluslararası yeni ve büyük bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.  

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin ev sahipliğinde ve 29 Eylül - 4 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek 45. APIMONDIA Uluslararası Arıcılık Kongresi'nde dünyanın dört bir köşesinden gelecek binlerce katılımcının yanı sıra ülke içinden de çok sayıda üreticimiz bu tarihi organizasyonda yerini alacak. 

Bu arada Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) olarak çok önemli gördüğümüz bir hususun altını çizmek istiyoruz. Ne yazık ki kamuoyu söz konusu küresel etkinliğin farkında bile değil. Bu çerçevede özellikle ulusal medyamızı ve dolayısıyla Dernek üyelerimizi göreve çağırıyoruz. Önümüzdeki kısa zaman içinde 45. APIMONDIA Uluslararası Arıcılık Kongresi'ni kamuoyuna daha çok anlatalım, daha etkin bir tanıtım yapılmasına katkı verelim ve destek olalım. Bu ulusal bir davadır ve ortak mücadelemizdir. Başarıyla tamamlanacak bir uluslararası kongre ile hem ülke ekonomisi hem de Türkiye arıcılık sektörünün en güçlü biçimde sesini dünyaya duyurmuş olacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.