“Dünya Asansörsüz Günü”nde Karşıyaka Belediyesi'nde Fark Yaratan Uygulama

“Dünya Asansörsüz Günü”nde Karşıyaka Belediyesi'nde Fark Yaratan Uygulama

Yıl boyunca gerçekleştirdiği sosyal ve sportif etkinliklerle Türkiye’de ilk kez “Aktif Şehir” unvanını alan Karşıyaka Belediyesi, “Dünya Asansörsüz Günü”nde de fark yaratan bir uygulamaya imza attı. Belediye binaları asansör yerine merdiven kullanımını te

Karşıyaka Belediyesi, hem çalışanlarını hem de belediye binalarına gelen vatandaşları merdiven kullanımına teşvik eden bir kampanya başlattı. Uygulama kapsamında; asansör yerine merdiven tercih etmenin sağlıklı yaşama faydalarını anlatan afişler hazırlandı.

 

FARKINDALIK YARATAN AFİŞLER

Belediye Hizmet Binası, Deniz Baykal Kültür Merkezi, İsmail Cem Kültür Merkezi, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi gibi belediye binaları, bu afişlerle donatıldı. Tüm binalardaki asansör kapılarına da “Asansörsüz Bir Gün” yazılı etiketler yapıştırıldı. Farkındalık yaratan uygulama, vatandaşların da beğenisini kazandı.

 

KALORİMATİK UYGULAMASI

Karşıyaka Belediyesi, daha önce de ana hizmet binasının girişinde ve merdivenlerde ‘kalorimatik’ tasarımı yapmış ve eğlenceli görseller oluşturmuştu. Buna göre; binaya giriş yapan vatandaşlar ayak izleriyle merdivene yönlendiriliyor. Basamakları her çıkışınızda yakılan kalori miktarı artıyor ve uygun meyve-sebze ile 3 boyutlu olarak sembolize ediliyor. Merdiven kullanarak bir kat çıkan birinin 4.14 kalori yaktığı, 5 kat sonunda ise 18,5 kalori yakıldığı öngörülüyor.

 

BAŞKAN AKPINAR’DAN ÇAĞRI

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyakamızın Aktif Şehir unvanına yakışır yenilik ve uygulamalara devam ediyoruz. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için hareket etmek çok önemli. Biz de vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek fiziksel aktivitelere yönelmeleri için çaba harcıyoruz. Merdiven kullanımı da günlük yaşam içerisinde uygulanabilecek küçük ama etkili bir aktivite. Herkesi çağrımıza kulak verip asansör yerine merdiven kullanmaya davet ediyoruz” dedi.

77ad1eb0-6be6-4a48-83e2-d87a7f33cb11

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.