Dünya Bilginler Kupa'sının ev sahibi İzmir 

Dünya Bilginler Kupa'sının ev sahibi İzmir 

Ortaokul ve lise düzeyinde dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin yarıştığı World Scholar’s Cup’ın (Dünya Bilginler Kupası) bölgesel ayağında, bu yıl da ev sahibi İzmir SEV İlköğretim Kurumları oldu. 

Farklı şehirlerden 450 öğrenciyi İzmir’de buluşturan turnuvada dereceye girenler, Dünya Finallerinde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Dünyanın sayılı uluslararası turnuvalarından biri olan World Scholar’s Cup’a (Dünya Bilginler Kupası) İzmir SEV İlköğretim Kurumları bir kez daha ev sahipliği yaptı. Ortaokul ve lise düzeyinde dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin, hem öğrenip hem eğlenerek yarıştığı turnuvanın bölgesel ayağı olan İzmir Turnuvası’na, Türkiye’de farklı şehirlerden, toplam 450 öğrenci katıldı. Ankara, Antalya, Eskişehir, İzmir, İstanbul ve Mersin illerinden 450 öğrenciyi İzmir’de buluşturan World Scholar’s Cup’ta; Scholar’s Bowl, Team Debate, Collaborative Writing, Scholar’s Challenge gibi kategorilerde öğrenciler İngilizce dil yeteneklerini sergilediler.

0-(26).jpg

DÜNYA FİNALLERİNE GİDECEKLER

Turnuvaya hem ev sahipliği yapan hem de yarışan Özel İzmir SEV Ortaokulu öğrencileri, genel kültürleri ve İngilizce kullanma becerileri ile çeşitli kategorilerde birçok bireysel ve takım başarısı kazandılar.  World Scholar’s Cup’ta başarı elde eden tüm İzmir SEV takımlarımız, Temmuz ayında gerçekleşecek Dünya Finallerinde Türkiye’yi temsil edecekler.

0-(2)-035.jpg

ULUSLARARASI EKİP İZMİR’DEYDİ

İzmir’de gerçekleşen bölgesel turnuva ile ilgili, World Scholar's Cup organizasyonu kurucusu Daniel Berdichevsky, şu bilgileri verdi: “Dünyanın 40’tan fazla ülkesinde gerçekleştirdiğimiz turnuvaya ev sahipliği yapan Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları’na, destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Tüm dünyada turnuvanın ulusal etaplarında dereceye giren takımlar önce yaz aylarında  farklı ülkelerde yapılacak uluslararası turnuvalardan birine (Dünya Turnuvası) katılacaklar. Bu etaplarda ilk 10’a giren takımlar ise Kasım 2020’de ABD’de Yale Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Şampiyonlar Turnuvası’nda (Tournament of Champions) yarışacaklar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.