Dünya bu çığlığa sessiz kalıyor

Dünya bu çığlığa sessiz kalıyor

Her fırsatta Türkiye'yi eleştiren Batı ve Avrupa medyası, bombaların arasında kalan yaşam mücadelesi veren bu minik çocukları görmezden gelmeye devam ediyor.

Esed rejimine yıllardır sesini tek yükselten ülke Türkiye, tek lider Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Batı medyası Türkiye'de yaşanan en küçük olayı dünyaya savaş çıkmışcasına anlatırken, bombaların arasında kalan yaşam mücadelesi veren bu minik çocukları görmezden geldi. Videodaki minik çocuk ailesiyle birlikte oturduğu mahallede dışarda uçakları izlediğini ve o sırada bir uçağın dumanı sarı olan bir varil bombası attığını söylüyor. Olayın şokunu üzerinden atlamadığı görülen çocuğun yüreğinden dökülen cümleleri ağlaması ve ara ara öksürükleri kesiyor. Kardeşlerinin nerede olduğunu bilmeyen ve bomba sonrası nefes alamadığını söyleyen minik çocuk can alıcı soruyu soruyor kendisini tedavi eden hemşireye 'Ölecek miyim teyze?'!

DÜNYA BU ÇOCUKLARA NE ZAMAN KULAK VERECEK?

Türkiye'nin büyük çaba gösterdiği, sivilleri korumaya yönelik yaptığı operasyonları sorgulayan, Türkiye'nin neden Halep'te olduğunu gündeme getiren Batı ve Avrupa ne zaman bu görüntüleri görecek, Esed rejimine ne zaman sesini yükseltecek merak konusu. Ancak Türkiye'nin bu tür olayların yaşanmaması ve bölgedeki terör örgütlerinin temizlenmesi için elinden gelen tüm mücadeleyi göstereceği kesin.

HASTANELER HİZMET VEREMİYOR

Günlerdir Esed rejiminin ve müttefikleri Rusya ile İran'ın ağır bombardıman altına aldığı Halep'teki hastanelerin bir çoğu hizmet veremiyor. Halep Sağlık Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde hastanelerin bir çoğunun hizmet veremediğini duyurmuştu. 

ESED HALEP'İ ALMAK İSTİYOR

Halep, Esed rejimi için önemli bir kent. Yaşanan iç savaşın potansiyelini değiştirebilecek öneme sahip. Bu nedenle kentin bir bölümünü elinde bulunduran rejim güçleri muhaliflerin denetimindeki bölgeleri sürekli yoğun bombardıman altında tutuyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.