Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel sergi

Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel sergi

Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine yönelik pek çok projeye imza atan Bornova Belediyesi, Bahçeşehir Koleji ile birlikte çok özel ve anlamlı bir projeyi hayata geçirdi.

BELGEM (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) öğrencileri ile Bahçeşehir Koleji 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, Bahçeşehir Koleji Bornova Kampüsü’ndeki atölye çalışmasında buluştu. 

Gruplara ayrılan öğrenciler, birlikte çocuk haklarıyla ilgili afişler hazırladı. “Haklarımızı Yazıyoruz” sloganı ile gerçekleşen Afiş Tasarım Atölyesi’nde hazırlanan afişler,  20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde sergilenecek.

Çocuk Hakları Bornova’da konuşulacak 

Bornova Belediyesi 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş ve panel gerçekleştirilecek. Bahçeşehir Koleji, Belgem, Mevlana Toplum Bilim Merkezi, Genç Kaşifler ve Cumhuriyet Evi Çocukları’nın katılımıyla gerçekleşecek olan etkinlikler Bornova Kültür Merkezi’nde yapılacak. 2 bölüm halinde gerçekleşecek olan panelin konuşmacıları da yine çocuklar olacak. İlk bölümde Cumhuriyet Evi Çocukları’nın müzik dinletisi ve 2 renk dans Grubu’nun gösterisi yer alırken ikinci bölümde ‘Haklarımız Nelerdir’, ‘Sözleşme Maddeleri’ ve ‘Katılım Nedir’ başlıklarında konuşulacak. Çocuklar ardından bir moderatör eşliğinde tüm katılımcılarla beraber Çocuk Hakları Sözleşmesini  kendilerine göre tekrar yazacak. Yazılan sözleşme hafta kapsamında belediyemiz binalarında asılacak. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.