Dünya Çocuk Kitapları Haftası Bornova'da kutlanıyor!

Dünya Çocuk Kitapları Haftası Bornova'da kutlanıyor!

Bornova Belediyesi, “Dünya Çocuk Kitapları Haftası”nı düzenlediği ‘Kitapların Büyülü Dünyası Seninle’ adlı etkinliklerde çocuk kitapları yazarı ve eğitmen Ayfer Demirtaş, Bornovalı minklerle bir araya geldi.

Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında Altındağ Kültür Merkezi Hasan Ali Yücel Cumhuriyet kitaplığında minik okurlarıyla buluşan yazar ve eğitmen Ayfer Demirtaş, onlarla sohbet etti. Deprem nedeniyle göç etmiş bir ailenin hikayesini anlattığı “Yeraltı Canavarı” adlı kitabından kesitler paylaştı. Ayrıca Ayfer Demirtaş, afetler konusunda çocukları bilinçlendirecek bilgiler de vererek, deprem öncesi ve anında yapılması gerekenleri anlattı. Etkinliğin sonunda çocuklara hediye ve kitap dağıtımı yapıldı.

İngilizce kitap okuma

Atatürk Kitaplığı’nda gerçekleşen ve 7 yaş üzeri Bornovalı çocukların katıldığı etkinlikte ise Ege Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri İngilizce çocuk kitaplarını seslendirdi. “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” kapsamında hazırlanan son etkinlik ise 11 Kasım Perşembe günü 9-11 yaş arası çocuklar için hazırlanan ‘Ahmet Günbaş ile Yaman Dostlar’ söyleşisi oldu. Söyleşi Atatürk Kitaplığında gerçekleşti.

1667-1024-001.jpg

Çocuklara kitap sevgisi kazandırmak

Çocuklara kitap sevgisi aşılamak ve okumaya teşvik etmek için bir çok etkinlik yaptıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornova’da yüksek katılımla gerçekleşen ve bir çok yazarı konuk ettiğimiz kitap günleri düzenliyoruz. Kitaplıklarımızın sayını arttırarak daha çok vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Çocuklar için hazırladığımız bu etkinlikle de minikleri yazarlarla buluşturup hayal dünyalarını geliştirmek için destek olmak istiyoruz” dedi.

1534-1024-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.