Dünya Değişiyor, O Duygu Değişmiyor

Dünya Değişiyor, O Duygu Değişmiyor

90’lı yıllarda başlayan, Khaled Mardam-Bey tarafından geliştirilen ve mirc adı verilen sohbet istemcisinin yine başka yazılımcılar aracılığı ile geliştirilmesi, kolay kullanımı sayesinde de kullanımı bir tutku haline dönüştü.

sohbet programları, internet üzerinden sohbet kültürünün gelişmesinde ki en büyük faktörlerden birisi oldu. O yıllardan bu günlere kadar süre gelen, kimisini ise tabiri caizse “bağımlısı” haline getiren online sohbet odaları yıllara yenik düşmeyen nadir internet araçlarından birisi olarak yerini koruyor.

Sohbet kullanıcıları, önemli dostluklar edindikleri, stres attıkları, huzur buldukları ya da aile ortamı gibi hissettikleri bu chat sitelerine öylesine alışıyorlar ki, iş yerlerinden patronlarından gizli, evde ailelerinden gizli-saklı bu  sohbet odaları odalarına bağlanıp, ama yalnızlıklarını gideriyorlar ama geyik yaparak neşeleniyorlar. Diyoruz ya, bazısı için sohbet etmek basit bir zaman öldürmeden çok daha fazla anlam ifade eden bir bağımlılık olabiliyor.

O yılların bir başka sohbet araçlarından olan ICQ bile tarihin tozlu raflarında yerini almışken, gerek mirc tabanlı yazılımlar vasıtası ile, gerekse de sohbet siteleri üzerinden hala insanlar arkadaşlıklar kurmaya, sevgililer edinmeye, hatta daha da ötesinde evlenmeye devam ediyor. Öyle ki, kimisi için öyle bir alışkanlık haline gelmiş durumda ki, bu ortamdan 1 gün bile uzak kaldıklarında kendilerini eksik hissedebiliyorlar.

Bu kadar meraklısı olunca da, haliylede ne yıllar, ne de facebook, twitter gibi sosyal ağlar yanı sıra snapchat, instagram gibi araçlar bu tutkuyu yok etmeye yetmiyor. Durum böyle olunca da, Dünya değişiyor ama insanların sohbet etme alışkanlıkları, daha ziyade

.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.