Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü Kutlandı

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü Kutlandı

ABO kan grubu sistemini bulan Nobel Ödüllü Karl Landsteiner’in doğum günü olan 14 Haziran, Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönüllü kan bağışçılarına atfedilmiş ve “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” olarak belirlenmiştir.

ABO kan grubu sistemini bulan Nobel Ödüllü Karl Landsteiner’in doğum günü olan 14 Haziran, Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönüllü kan bağışçılarına atfedilmiş ve “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” olarak belirlenmiştir.

Bugün, gönüllülerinden aldığı güç ve destekle 17 Bölge Kan Merkezi, 65 Kan Bağış Merkezi ve Mobil Kan Bağış Birimleri aracılığı ile ülkemizin kan ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Türk Kızılayı tarafından; “14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” her yıl olduğu gibi bu yılda törenlerle kutlanmıştır.

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve Konak Kaymakamı Sayın Mustafa Çek’in, İzmir İl Emniyet Müdürü Sayın Celal Uzunkaya’nın, Bornova Belediye Başkanı Sayın Olgun Atilla’nın, Kızılay Şube Başkanlarının ve değerli kan bağışçılarımızın katılımı ile gerçekleşen tören sırasında kan bağışçılarımıza, 2015 yılı içerisinde belirlenen sayılardaki kan bağışına ulaşarak hak ettikleri madalyalar ve plaketler takdim edilmiştir.

Ege Bölge Kan Merkezine bağlı İzmir Kan Bağışı Merkezine 2015 yılı hakedeni olarak,45 kez kan bağışında bulunan 70 kişi Plaket, 35 kez kan bağışında bulunan 142 kişi Altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan 264 kişi Gümüş madalya ve 10 kez kan bağışında bulunan 2501 kişi Bronz madalya almaya hak kazanmıştır.

İzmir ilinde tören için uygun salonlar maksimum 600 kişilik kapasiteye sahip olup, İzmir Kan Bağışı Merkezi tarafından “14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” 15 Haziran 2016 tarihinde 600 kişilik tören kapasitesi bulunan Hilton Otelinde gerçekleştirilmiştir. Salonun yetersizliğinden dolayı bronz madalya hak eden 2501 gönüllü kan bağışçımızdan kadın kan bağışçılarımıza öncelik verilerek 133 kişi törene davet edilebilmiştir.

İzmir ilinde tüm bağışçılarımızı ağırlayabileceğimiz yeterli tören alanı mevcut olmadığı için, bronz madalya hakeden tüm bağışçılarımız ile birlikte olamamanın üzüntüsü içerisindeyiz. Madalyalarını takdim etmek üzere Ramazan ayı sonrasında bağışçılarımızı Bayraklı ilçemizde bulunan Ege Bölge Kan Merkezi’mize davet ederek madalya törenimizi tekrar gerçekleştirmek istemekteyiz.

 Türk Kızılayı’na gönül vermiş, hiçbir karşılık beklemeksizin hayat kurtaran siz değerli Gönüllü Kan Bağışçılarımızın, Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Gününü kutlar, kan bağışlarınız ile kurtardığınız hayatlar adına teşekkür ederiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.