Dünya şampiyonu cimnastikçiler, coşkuyla karşılandı

Dünya şampiyonu cimnastikçiler, coşkuyla karşılandı

Bakü’de düzenlenen Trampolin Cimnastik Dünya Kupası'nda Türkiye adına ilk kez Dünya şampiyonluğu elden eden sporcular, İzmir’de çiçeklerle karşılandı.

12-13 Şubat tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Trampolin Jimnastik Dünya Kupası’nda bireysel ve senkron kategorilerinde Türkiye adına yarışan ve aynı zamanda TOHM ve Olimpik Kadro Sporcuları olan Sena Elçin Karakaş, Sıla Karakuş, Gürkan Mutlu ve Hüseyin Engin Yontucu, İzmir’e döndü.

Adnan Menderes Havalimanı’nda başarılı sporculara karşılama töreni düzenlendi. Spor Şube Müdürü Enver Yılmaz, antrenörler, aileler ve sporcuların katıldığı coşkulu karşılama töreninde sporculara çiçek verildi.

aw544768-01.jpg

Tarihi başarı elde edildi

Bakü Trampolin Jimnastik Dünya Kupası’nda, erkekler bireysel yarışması finalinde Gürkan Mutlu 57.270 puanla 6., Hüseyin Engin Yontucu 58.870 puanla 9. olurken, erkekler senkron finalinde Gürkan Mutlu ve Hüseyin Engin Yontucu ikilisi 49.950 puanla 4. oldu.

Final müsabakalarında ise kadınlar senkronda yarışan sporcular Sena Elçin Karakaç ve Sıla Karakuş, 44.140 puanla 1. olarak trampolin jimnastik tarihinde Türkiye adına Dünya Kupası’nda ilk ve altın madalyayı kazandırdı.

aw544768-02.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.