Dünya Seyahat Fuarı, umutları arttırdı

Dünya Seyahat Fuarı, umutları arttırdı

World Travel Market (Dünya Seyahat Fuarı), 2019 yılında ziyaretçi sayısıyla moral bulan Egeli turizmcilerin 2020 yılına ilişkin umutlarını arttırdı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Brexit konusu çözüme kavuşmadığı için pazar kararsız. Seçimden dolayı rezervasyon akışı ağır. Brexit gerçekleşirse İngiliz pazarında büyük sıçramalı artışlar gözlenecektir. Gelecek yıl pazarda 15 dolayında bir artış olur gibi gözüküyor” dedi.

Londra’da 04 - 07 Kasım 2019 günleri arasında düzenlenen 40. Dünya Seyahat Fuarı, 182 ülke ve bölgeden 5 bin dolayında katılımcı ve 51 binden fazla yararlanıcıyı buluşturdu. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) üyesi turizmciler, dünya turizm sektöründeki gelişmelerin, seyahat eğilimlerinin ele alındığı Dünya Seyahat Fuarı’nda yerini aldı. Egeli turizmciler, İngiltere’nin başkentinde düzenlenen World Travel Market’te (Dünya Seyahat Fuarı) turizm sektörünün yeni trendleriyle tanışma fırsatı buldu, uluslararası profesyonelleriyle bir araya geldi, ülke, bölge ve İzmir’in turizm potansiyelini anlattı.

WTM Londra’nın seyahat fikirlerinin merkezini oluşturduğunu belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, fuarın küresel seyahat ticaretinin, turizm endüstrinin önümüzdeki beş yıl içinde nasıl görüneceğine ilişkin fikir veren ve yeniliklerin paylaşıldığı önemli bir etkinlik olduğunun altını çizdi. İngiltere’nin başkentinde düzenlenen fuarın ülke turizminin yanı sıra Ege ve İzmir turizmi için önemine dikkat çeken İşler, “İngiliz turistler, tatil için iklimi, havası, doğası, kültürü, tarihi zenginlikleriyle önemli bir potansiyele sahip Ege’yi özellikle tercih ediyor. Bu nedenle İngiltere pazarının İzmir ve Ege için önemi büyük” dedi.

İngiltere’nin Almanya’dan sonra Türkiye’ye ve İzmir’e en çok turist gönderen ülke olduğunu, İzmir turizminin yalnızca Ekim ayında 13 bin 122 İngiliz turist ağırladığını hatırlatan İşler, “2016 ve 2017 yıllarındaki yavaşlamanın ardından 2018 yılında canlanmaya başlayan İngiltere pazarının gönderdiği turist sayısı 2019 yılında sıçrama gösterdi. Yılın on aylık döneminde İngiltere’den gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 58 artarak 118 bin 425’e ulaştı” dedi. Bu artışla İzmir’e gelen İngiliz turist sayısının kriz dönemini çok geride bıraktığını ve tüm zamanların en iyi rakamına ulaştığını anlatan İşler, “Gelecek yıl pazarda 15 dolayında bir artış olur gibi gözüküyor” diye konuştu.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, dünyanın sayılı tur operatörlerinden Thomas Cook’un iflasının İngiltere pazarına etkisi üzerine, “Jet2 Holidays ve Easy Jet Holidays dominant olarak Thomas Cook’tan boşalan koltukları dolduruyor. Şu an için seçim atmosferinden ötürü İngiltere’den ağır bir rezervasyon akışı var. Brexit olayı ise hala çözüme kavuşmadığı için pazar kararsız. Ancak Brexit gerçekleşirse İngiliz pazarında büyük sıçramalı artışlar gözlenecektir” görüşünü dile getirdi. İşler, Londra WTM Fuarı izlenimlerini şu sözlerle anlattı:

“Bu yıl 40. kez düzenlenen WTM Londra’nın en can alıcı stantlarından biri Türkiye standıydı. Standın girişi UNESCO'nun gelecek yıl yapılacak toplantısında Türkiye'nin dünya mirası adayı, Göbeklitepe arkeolojik alanı görselleriyle bezenmişti. Ayrıca İzmir standı göz doldurdu ve oldukça fazla ilgi gördü. Türkiye, 2020 İngiliz pazarında önemli artış ve değişikliklerin olacağı bir destinasyon olarak fuara damgasını vurdu. Öte yandan fuarın girişindeki ana dev ekranlara 250 bin Paund ödeyen Yunanistan tüm fuarda gövde gösterisi yaptı. Fuarın girişi Yunanistan bayraklarıyla doluydu. Rakibimiz Hırvatistan ve Yunanistan’ın stantlarının da oldukça ilgi gördüğünü söylemeliyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.