Dünya şokta! Yeni bir kıta mı doğuyor?

Dünya şokta! Yeni bir kıta mı doğuyor?

Kenya ve Etiyopya'da oluşan yarıklar giderek büyüyor. Akıllara yeni bir kıta mı oluşuyor sorusu geliyor. İşte Afrika'da kıtasında oluşan devasa yarık....

Kenya'da oluşan dev yarık, yerel halkın ciddi korkulara kapılmasına neden olmuştu. Maalesef yeni yarıklar oluşmaya devam ediyor.  Etiyopya'da oluşan yarık da akılları bazı soruları getirdi.Kenya ve Etiyopya'da oluşan yarıklar, dünyanın dengesi için büyük bir tehlike olarak görülüyor. Jeologlar, en kötü senaryoyu düşünerek güçlü depremler ile Afrika Kıtası'nın bölünebileceği düşüncesinde.

5-zivu.jpg

Durumu fotoğraflayan kişiler de şaşkın görünüyor. Yarık nedeniyle, Afrika'nın en büyük otobanlarından Maahi-Maruk da büyük zarar görmüş durumda.Etiyopya'daki ilk yarık 2005 yılında gerçekleşmişti. Kenya'daki yarık ise işin tuzun biberi oldu.

3-vt8k.jpg

Kenya halkının "Dünya'nın sonu" hakkındaki inanışları da güçleniyor. Bu ayrılık, okyanusların dengesini de değiştirebilecek düzeyde. Zira büyük miktarda tatlı su, tuzlu su rezervlerine katılacak. Fotoğraf, faciayı ortaya iyiden iyiye ortaya koyuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.