Dünya Süt Günü, İzmir'de kutlandı!

Dünya Süt Günü, İzmir'de kutlandı!

Dünya Süt Günü, İzmir’in tüm ilçelerinde yapılan etkinliklerle kutlandı.

İzmir'in Tire İlçesinde gerçekleştirilen etkinliğe İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, İlçe Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, ilçe protokolü, üreticiler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik, halk oyunu gösterileri ve eğlenceli yarışmalara sahne oldu.

img-5963.jpg

Etkinlikte yaptığı konuşmada, İzmir’in önemli bir süt üretim merkezi olduğunu hatırlatan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, ortalama süt tüketiminin düşük olduğundan bahsederek “süt tüketimi konusunda Avrupa ve Amerika’nın gerisindeyiz. Dünya Süt Günü, süt ile ilgili farkındalık oluşturmak açısından önemli bir gün. Bu ve benzer etkinliklerle süt tüketiminin önemine dikkat çekiyoruz” dedi.

img-5934.jpg

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise yaptığı konuşmada, kırsal kesimde gençler ve çocuklarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “gençlerin kırsal alanda tarımı devam ettirmesi, tarımın geleceği açısından çok önemli. Bu vatanı hep beraber yılmadan her şart ve koşulda üreterek çok daha kıymetli hale getireceğiz.” dedi. İzmir’in ülkenin 2 büyük süt üreticisi ilinden biri olduğunu söyleyen Köşger, “Pandeminin zor şartlarında bile üretimi bırakmayan üreticilerimize de bu vesileyle tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.