Dünya tarımı Agroexpo'da bir araya geldi!

Dünya tarımı Agroexpo'da bir araya geldi!

Agroexpo, 2. gününde de dopdolu programıyla ve ziyaretçi yoğunluğu ile dikkat çekiyor.

Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 2 Şubat’ta görkemli bir açılışla kapılarını ziyaretçilerine açtı. T.C. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin teşrifleri ile; Katar Devleti Belediye Bakanı Abdullah bin Abdulaziz bin Turki AL- SUBAİE, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı M. Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Köy-Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer ve birçok kurumun başkan ve yöneticileri ile birlikte resmi açılış töreni gerçekleşti. Fuara Kırgızistan Cumhuriyeti Yatırım Bakanı Nuradil Bayasov fuarı gelerek stand katılımcılarını ziyarette bulundu. Ayrıca, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ fuarı ziyaret ederek katılımcı ve ziyaretçiler ile görüşmeler gerçekleştirdi.

90ec5207-4d9e-4a06-a977-2216b797fddc.jpg

HEDEF 2 MİLYAR DOLAR

Agroexpo’nun ikinci gününde ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Orion Fuarcılık tarafından düzenlenen ikili görüşmelerle binlerce iş insanı arasında işbirliği sağlandı. Yoğunluğu ile dikkat çeken alanda birçok yeni iş anlaşmasına imza atıldı. Fuarın ilk günü Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile gerçekleştirilen alım heyetleri kapsamında ve ikinci gün Orion Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen alım heyetleri kapsamında Sudan, Somali, Lübnan, Irak, Katar, Filistin, Mısır, Fas, Ürdün, Gürcistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Moritanya, Nijerya, Yunanistan, Cezayir, Nijer, Tunus, İspanya, Almanya ülkelerinden toplamda 164 yabancı firma temsilcisi ve yüzlerce Türk firma katılımcısı ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Alım heyetleri kapsamında gerçekleştirilen ikili görüşmelerde ticaret hacminin 2 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

783eb5bd-e048-4c1e-bba6-63babf7a9d48.jpg

BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER

Fuarın ilk gününden itibaren etkinlerden biri olan İZKEB’in düzenlediği “AĞIR ABİLER YARIŞIYOR” adında düzenlenen boğa ağırlık yarışması büyük ilgi gördü. Fuarın 2. Günü Orion Fuarcılık A.Ş tarafından büyük bir özenle organize edilen ‘Tarım ve İklim Stratejileri’ Panelinde ise; bu alanda konusunda önemli donanıma sahip konuşmacılar katılım sağladı. Su kaynaklarının tarıma etkisinden, iklimin hayvancılığa etkilerine kadar birçok başlık panelde yer aldı. Moderatörlüğünü Galip Umut Özdil’in yaptığı Tarım ve İklim Stratejileri Panelinde İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü, Boğaziçi Üniversitesi İKLİMBU Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, TGDF Genel Sekreteri İlknur Menlik, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, Türkiye Ürün İhtisas Borsası Genel Müdürü Dr. Necla Küçükçolak gibi önemli konuşmacılar yer aldı. Yine fuarın 2. Gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Terra Madre Anadolu İzmir 2022- Batı Anadolu’da Gıda Kültürü Tarihi adlı seminer gerçekleştirildi. Ardından Agro TV, her sene düzenlediği Traktör Lansmanı’ nın birinci bölümü ile tüm izleyenlere 2022 model traktörlerini tanıttı.

dd9656ac-b3f6-4340-8fc4-636a9b0eeed3.jpg

FUAR 3 GÜN DAHA DEVAM EDİYOR

Cuma, Cumartesi, ve Pazar günlerinde de büyük bir coşkuyla devam edecek olan fuarın Sağlık destek sponsorluğunu Batıgöz Sağlık Grubu, dezenfektan sponsorluğunu Kersia ,medya sponsorluğunu ise Tarım Türk ve Agro Tv üstlenmekte. Fuar ziyaretleri yalnızca ücretsiz online bilet ile yapılırken, girişte HES kodu sorgulaması ve ateş ölçümü de yapılıyor.(www.tarimfuari.com) Fuar, 06 Şubat’a kadar 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyarete açık olacaktır.

7cea57c5-5e9a-41a5-b2c1-479269b1f203.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.