Dünyanın En İlginç Düğün Gelenekleri

Dünyanın En İlginç Düğün Gelenekleri

Dünyada yaşatılan en ilginç düğün gelenekleri!

Damadın ecel terleri döktüğü gelenek!Dünya üzerinde birbirinden ilginç düğün gelenekleri var. Bu ülkelerden biri de Polonya. Gözleri bağlanan damat, mini etekli kadınların arasında oturan gelini bulmaya çalışıyor. Düğün sezonlarında bir 
Türkiye'de en fazla tuzlu kahveyi içen damat adayı sesini çıkartmaz ve adet yerini bulur. Polonya'da ise adetler oldukça farklı.

Polonya'da düğünlerde damada ece terleri döktüren bir gelenek sahneleniyor. Düğündeki kadınların tek sıra oturtulduğu gelenekte, damat adayının gelinin bulabilmesinin tek yolu var. Damat, kadınların bacaklarına dokunarak gelini bulmaya çalışıyor.

En ilginç düğün gelenekleri

AFRİKA
Düğünde süpürge üzerinden atlama

Düğünde gelinle damat bir çalı süpürgesinin üzerinden atlar.Süpürge üzerinden atlama geleneği kölelerin evlenmesinin yasak olduğu kölelik zamanlarına dayanır. Bu ritüelde, gelinle damadın eskiye dair kötülükleri süpürüp yeni yaşamlarına başlaması temsil edilir. Modern düğün törenlerinde ise karı-koca ilan edilen çift, atalarını anarak kurdele ve tüllerle süslü olan çalı süpürgesinin üzerinden atlar.


ÇEK CUMHURİYETİ
Tek kaşıktan çorba

Çek düğünlerinde, gelinle damat törenin düzenlendiği salona girerken ayaklarının önüne tabak kırılır ardından çift birlikteliklerini ve mutluluklarını garantilemek için bu kırıkları süpürür. Çiftin mutlu beraberliğinin devamını simgeleyen diğer bir geleneğe göre ise düğün yemeğinde gelinle damat çorbalarını da tek kaşıkla içer.


ALMANYA
Nikah sonrası kütük kesimi

Alman gelinleri düğünde duvak yerine mücevher ve çiçeklerle süslenmiş bir taç takarlar. Düğün töreni sonunda çift bir kütüğü testereyle keser, bu da karşılaştıkları zorluklara birlikte göğüs gerecekleri anlamına gelir. Misafirler çiftin üstüne pirinç serperler, bu da bereketi simgeler. Gelinin saçında kalan pirinç tanesi sayısı kadar çocukları olacağına inanılır.


İSKOÇYA
Gelini kirletme

Gelin, düğünden bir gün önce sokağa çıkarılarak kirletilir.Yumurta salça gibi maddeler birbirine karıştırılır. Baştan aşağıya karışımla kaplanan gelin, herkesin görmesi için şehirde dolaştırılır. Gece ise aile büyüklerinin ortasına oturur ve onlara ayaklarını yıkatır. Bu gelenek çiftin mutluluk yolunda yürümelerini sembolize eder. Düğünde ise gelin iki ayakkabısına da bozuk para koyar.


KOSOVA
Beyaz boyalı gelin

Adet gereği, tarihi gelin kostümü giydirilen gelin, düğün töreninin kötü şans getirmemesi için yüzü beyaz boyayla boyanarak üzerine geçmişin desenleri çiziliyor.


TÜRKMENİSTAN
Geline ağırlığınca altın

Türkmenistan'da yüzyıllardır devam eden düğün gelenekleri günümüzde de yaşatılıyor.Gelenek ve göreneklerine bağlılığıyla bilinen Türkmenlerin düğünleri oldukça renkli geçiyor.


FAS
Geline süt banyosu

Fas’ta düğünler genellikle 7 gün sürer. İlk gün gelin süt banyosu yapar ardından elleri ve ayaklarına kına yakılır. Düğün sürecince gelinin kıyafetini sık sık değiştirmesi beklenir. Düğün için standart bir gelinlik yoktur fakat ipek gibi pahalı kıyafetler tercih edilir.

ÇİN
Geline narenciye banyosu
Gelin düğünden bir gece önce şeytani ruhlardan arınmak için narenciye esansı dökülmüş sularda banyo yapar.


FİNLANDİYA
Taç takma

Finlandiyalı gelinler düğünde el yapımı altın bir taç takarlar. Törenden sonra bekar genç kızlar gelinin etrafında toplanır. Gelin, genç kızlar arasından birini seçerek altın tacını ona verir, seçilen kızın ondan sonra evleneceği düşünülür.


FRANSA
Gelinle damadın önünü kesme

Damat gelini evinden alır ve kiliseye yürüyerek giderler. Özellikle küçük şehirlerde, çocuklar ellerinde beyaz kurdelelerle gelinle damadın yolunda durur, gelin elindeki makasla kurdeleri keser bu da karşılarına çıkacak engelleri aşacakları anlamına gelir. Evlenecek çiftlerin törende yer alacak çiçeklerini davetliler getirir.


HİNDİSTAN
Kına gecesi

Hint düğünleri 3 bölümden oluşur. 1. bölüm düğün hazırlıkları ve düğün gününden önceki düzenlenen partiden oluşur. Partide gelin damadın yakınlarının kaynaşması amaçlanır. Gelinin el ve ayaklarına medhndi adı verilen kınalar yakılır.Bu bölümde özel şarkılar söylenir ve dans edilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.