Dünyanın En Önemli Çalgı Yapımcıları Tekrar İzmir'de

Dünyanın En Önemli Çalgı Yapımcıları Tekrar İzmir'de

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile geçen yıl ilkini düzenlediği Uluslararası Keman ve Yay Yapım Atölyesi ve Sergisinin ikincisini 12-16 Aralık 2016 tarihleri arasında Türkiye'nin...

 İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile geçen yıl ilkini düzenlediği Uluslararası Keman ve Yay Yapım Atölyesi ve Sergisinin ikincisini 12-16 Aralık 2016 tarihleri arasında Türkiye'nin ilk ve tek yay yapımcısı M. Ufuk Güler ve koleksiyoner/yayın evi sahibi Andy Lim öncülüğünde düzenlenecek.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da her biri önemli ödüllerin sahibi keman yapımcıları Nicolas Gilles (Montpellier-Fransa) ve Wolfram Neureither (Montpellier-Fransa) ile yay yapımcıları Boris Fritsch (Paris- Fransa) Josef Peter Gabriel’in (Erlangen- Almanya) yanı sıra geçen yıl Hollanda’da yapılan Cuvee Darling Bow Making Competition’da “Jüri Özel Ödülü”nü alan M. Ufuk Güler (İzmir) tecrübelerini Ege, Bülent Ecevit, İstanbul Teknik ve Anadolu Üniversiteleri'nden gelecek öğrenci ve akademisyenlerle paylaşacaklar.  Etkinliğe katılan öğrenciler ile geçen sene yapımına başlanan 2 keman ve 6 yay bu sene bitirilerek konser vermeye hazır hale getirilecek.
2. Uluslararası Keman ve Yay Yapımı Atölyesi ve Sergisi’nin Sergi bölümünde bu yıl Atölye çalışmasında yer alan ustalarla birlikte Türkiye’den ve yurt dışından toplam 25 keman yapımcısının ürettiği keman, viyola, viyolonsellerden oluşan 50’ye yakın çalgı yer alacak.  MÜZİKSEV’de 12 Aralık 2016 günü açılacak serginin onur konuğu ise yaylı çalgılar için önemli bir isim Mesut Gözalan olacak. Gözalan’ın 1963 ve 1967 yapımı iki kemanı sergilenecek.
MÜZİKSEV etkinlik süresince iki de konsere ev sahipliği yapacak. 12 Aralık 2016 Pazartesi günü etkinliğin açılış konserinde çellist Serdar Mamaç ve piyanist Esra Mamaç özel bir konser verecek. 16 Aralık 2016 Cuma günü kapanış konserinde ise dünyaca ünlü Keman virtüözü Prof. Joshua Epstein sergilenen kemanlardan ikisi ile küçük bir dinleti sunacak.
         Atölyesi, sergisi, konserleri ve günlük söyleşileri ile bir festival havasında geçmesi planlanan Etkinlik kapsamında bir de seminer yapılacak. 14 Aralık 2016 Çarşamba günü IKSEV’de yapılacak seminerin konuğu 2011 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri “Müzik Eğitimcisi Özel Ödülü”nün sahibi Prof. Hazar Alapınar olacak. Alapınar çalgı yapım öğrencileri ile çalgı tarihi, müzisyen-çalgı yapımcı ilişkisi vb. konularda tecrübelerini paylaşacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.