Dünyanın ilk ücretsiz uydu interneti!

Dünyanın ilk ücretsiz uydu interneti!

Quika, gelişmekte olan ülkelere ücretsiz internet hizmeti sağlayacak. Ücretsiz uydu internet servisi ilk olarak Afrika’da piyasaya sürülecek ve onu Afganistan, Irak gibi ülkelerin belirli kesimleri ile devam edecek.

Biz 5G teknolojisini konuşurken, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 53’ü çevrim dışı kalıyor. Bu nüfusun büyük bir kısmı da gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor. Facebook, Internet.org girişimi ile bu bölgelere ücretsiz internet  sunmaya çalıştı fakat kapalı bahçe ekosistem tutumu sebebiyle aksiliklerle karşı karşıya kaldı. 

Orta Doğu Asya, Afrika ve Avrupa’da popüler bir uydu internet sağlayıcısı olan Talia, kesintisiz verileri gerçeğe dönüştürme sözü veriyor. Talia’nın bir alt grup şirketi olan Quika, 2018’in ikinci çeyreğinde ücretsiz uygu internet servisini başlatıyor. 

Ücretsiz uydu internet servisi ilk olarak Afrika’da piyasaya sürülecek ve onu Afganistan, Irak gibi ülkelerin belirli kesimleri izleyecek. 

Quika’nın bu ücretsiz internet altyapısını, internet sağlayıcıları, işletmeleri vb. için yaptıkları faaliyetlerin yardımıyla gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca kullanıcıların küçük bir miktar temel ücret ödemesi gerekebilir. 

Basın bültenine göre Quika, yüksek verimlilikte uyguları kullanan düşük gecikmeli ve hızlı internet sunmak için GEO ve LEO takmıyıldızlarını kullanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.