Dünyanın kültürü İKÇÜ'de buluştu

Dünyanın kültürü İKÇÜ'de buluştu

"DOĞUDAN BATIYA ADİL BİR DÜNYAYA…"

 

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından "Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya" sloganıyla düzenlenen "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması"nın İzmir etabı, İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Etkinliği, Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ve Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç’un yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci izledi.

Etkinlikte konuşan İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çevik, dünya çapındaki böylesine büyük bir organizasyonun İzmir etabını İKÇÜ’de gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi, emeği geçen tüm öğrencilere teşekkürlerini iletti. İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, gerek proje desteğiyle gerekse gençlik merkezleriyle her zaman gençlerin yanında olduklarını vurguladı. Uslu, bakanlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat ise etkinlik kapsamında farklı ülke öğrencilerinin birbiriyle kaynaştıklarını söyledi. İzmir programı kapsamında 60 ülkeden yaklaşık 200 misafir öğrencinin ülkelerini tanıttığına değinen Bolat, "Ülkemizde 150 bin uluslararası öğrenci var. 160 ülkede ise 150 bin Türkiye mezunu gencimiz var. 51 ülkedeki 91 şehirde program yaparken mezunlarımızı da gündeme taşımak istiyoruz.” dedi. Bolat, "Hangi şehre gidersem gideyim beni en çok sevindiren ev sahibi öğrencilerin uluslararası öğrencilere sahip çıkmaları, misafir öğrencilerin de okudukları şehri sahiplenmeleri oldu. Öğrencilerimiz, ülkelerine gittiklerinde üniversite okudukları şehirlerin tanıtımını yapıyorlar.” diye konuştu.

Uluslararası öğrencileri İKÇÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti paylaşan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse de etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Hz Peygamber’in bütün insanlığı kardeşlik çatısı altında toplayan bir anlayışı yansıttığını ifade eden Rektör Prof.Dr. Köse, “Kardeşlik değerinin sonuçlarından birisi hiçbir ırkın hiçbir rengin birbirine üstünlüğünün olmaması, uluslararası sorunlarda dayanışma esasının olmasıdır.” dedi. Prof.Dr. Köse, “Birisi herhangi bir bölgede, herhangi bir ülkede zarar gördüğünde; diğer bütün insanlar inancına, dinin, ırkına, rengine bakmaksızın yardım etmek zorundadır. Bu Allah’ın emridir. Bu dünyanın kardeşliğe ihtiyacı var, barışa ihtiyacı var, huzura ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

Fuaye alanında devam eden buluşmada, İKÇÜ’ye konuk olan öğrenciler, ülkelerinin; tarihi, kültürü, coğrafyası, gelenekleri, görenekleri, yöresel yemekleri ve danslarını tanıttılar. 

Nijerya’dan Filistin’e, Fildişi Sahili’nden Kazakistan’a birçok ülkeden gelerek İzmir’deki çeşitli üniversitelerde öğrenim gören misafir öğrenciler, kültürlerini; yöresel kıyafetleriyle, kurdukları stantlarda anlattı. Ülkelerine özgü danslar sergileyen misafir öğrencilere katılımcılar da eşlik etti. Etkinliği takip eden protokol üyeleri, birbirinden renkli stantların kurulduğu İKÇÜ Fuaye Alanı’nı dolaşarak öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.