DÜNYAYA İLK DEFA TANITILAN ASANA TEKNİĞİ

DÜNYAYA İLK DEFA TANITILAN ASANA TEKNİĞİ

İnsanlık için çok yararlı bir Asana (Yoga duruşu) tekniği daha, dünyaya ilk defa tanıtıldı. Bu teknik Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı - Büyük Üstad Akif Manaf tarafından Yoga severlere aktarıldı.

Kontrol, denge, koordinasyon becerisini geliştiren ve konsantrasyonu artıran Asana tekniğinin isminin “Ekacanu Padma Parvatasana” olduğu açıklandı. Bu etkili denge duruşunda birkaç saniye kalabilmenin dahi insana pozitiflik kazandırığı, mutluluk hissi verdiği de eklendi. 

Asana Nedir, Faydaları Nelerdir? 
 

Spesifik beden pozisyonları olan Asanalar, Yoga duruşlarıdır. Sanskrit dilinde “Asana” duruş veya pozisyon anlamına gelir. Bedensel gerginlik ve tutulmalar   bastırılmış psikolojik sorunlarla yakından ilgilidir. Kaslar, iç organlar ve sinir sisteminde oluşmuş olan gerginlikler kalktıkça bu sorunlar da çözülmektedir. Asanaların sağladığı rahatlığın bir nedeni de budur. Gerginlikler vücuttaki enerjiyi hapsetmekte, insanı olumlu düşünceler edinmekten, gelişme dürtüsünden ve başkaları için yararlı olmaktan uzaklaştırmakta ve sonunda hastalıklara yol açmaktadır. Gerginliklerin kaldırılması vücudu enerji ile doldurur, depresyonu geçirir ve kişiye ilham verir. UYF Başkanı Sn. Akif Manaf verdiği açıklamada:“Çalışmalar düzenli yapıldığında zor gelen duruşlar, kısa bir süre içinde kolaylıkla yapılabilir, birey bedensel, zihinsel ve enerjisel olarak mutlu, huzurlu, dengeli hisseder; sağlığına büyük destek bulur.” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.