DÜNYAYI NÜKLEER SAVAŞ KORKUSU SARDI!

DÜNYAYI NÜKLEER SAVAŞ KORKUSU SARDI!

Ali Eyce yazdı

Ukrayna’da başlayan ve adına operasyon, savaş, işgal vs denilen ateşli hayat, dünyayı ekonomik anlamda yakmaya devam ederken, şimdi de nükleer anlamda tehditler havada uçuşmaya başladı.

İki ülke liderinin diplomasiden uzak, uzlaşmadan uzak tavrı bugüne kadar binlerce insanın ölmesine, milyonlarca insanın ise göç edip, göçmen hayatı yaşamasına neden oldu.

Her gün Ukraynalı sivillerin yaşayan ve ölen hallerinin televizyon kanallarından izlerken, yaşadığımız ülkede ve şehirlerde ölmediğimize, evlerimizi terk etmediğimize, sabahları uyandığımızda sıcak bir yudum çay, akşamları yattığımızda sıcak bir yatak bulduğumuza şükreder hale geldik.

Savaşın direk içinde değiliz ama her ülke insanı gibi bizler de savaşın bütün psikolojisini yaşıyoruz.

Rusya’nın hedeflerine ulaşmaya çalışırken daha da hırçınlaşacağını, daha tehlikeli silahlar kullanacağını, savaşın çirkin bir hal alacağı uyarısında bulunan uzmanlar, dünyanın bu savaşa ekonomik yaptırımlarla daha da çok olumsuz etki yarattığını ve sonuç alamadığını, alamayacağını da gösteriyor.

Öyle ya, ölümü ve öldürmeyi göze almış bir orduya, hakkını ve haklıyı savunarak savaşa giren bir topluluğu seni aç bırakırız, parasız bırakırız, dünyadan soyutlarız demek, dayak yiyenin ‘Acımadı ki’ demekten başka bir şey değildir!

fuze.jpg

Bütün dünya liderlerinin düşünmesi gereken yaşadıkları ülkelerdeki insanlar değil, yaşadıkları dünyadaki insanlar, yaşanacak dünyadaki insanlar.

‘Yurtta barış, Dünya’da barış’ diyen Atatürk’ün ne demek istediğini bugün, bu savaş ortamında eminim bütün dünya gayet iyi anlıyor.

Bir uyarımda siyaseti, ülke yönetimini gençlerin geline bırakmakta.

Gençlere güvenimizi asla kaybetmeyelim ama unutmayalım onlar genç.

Siyaset yaparken de, yönetirken de sonunun ne olacağını düşünmeden bazen bir ergen psikilojisiyle, bazen hırsla, bazen boş meydan okumalarla hatalı ama hatasının bütün çevresinin çektiği kararlar verebilirler, sözler edebilirler, hareketler yapabilirler.

Tıpkı Ukrayna’nın başında bulunan ve her gün internet üzerinden savaşın dünya savaşı haline dönüşeceğine dair söylemlerde bulunan gibi.

Tıptı Rusya’nın başında bulunan ve her gün mesajlar göndererek, istediğimizi alana kadar savaşmaya devam edeceğiz diyen gibi.

Savaşın kazananın asla olmaz.

Kaybedeni dünyada yaşayan bütün insanlar olur.

Barış hemen şimdi!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.