Dünyayı sarsan açıklama! Milyonlarca insan ölecek

Dünyayı sarsan açıklama! Milyonlarca insan ölecek

Michigan Teknoloji Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD'nin nükleer silahlarını önleme amaçlı olarak kullanması ve düşmanın yanıt vermemesi halinde dahi milyonlarca kişinin hayatını kaybedeceği sonucuna ulaştı.

ABD'li uzmanlar, ABD'nin nükleer envanterini kullanması halinde dünya genelinde oluşacak tabloya ilişkin bir araştırma hazırladı.

Uzmanların hazırladığı en iyimser senaryoya göre düşman tarafın karşılık vermemesi halinde bile ABD'nin nükleer silahlarının yol açacağı 'nükleer kış', ABD halkı da dahil tüm insanlığa büyük bir darbe indirecek.

Science Alert'in haberine göre, ABD'nin 7 bin nükleer başlık kullanması durumunda yaklaşık 5 milyon ABD'li açlıktan hayatını kaybedecek.

İlk olarak 1983 yılında ABD'li astronom Carl Sagan'ın makalesinde ortaya koyulan, nükleer silahların oluşturacağı nükleer serpintinin yeryüzünü etkileyeceğinin savunulduğu 'nükleer kış' tezini referans alan uzmanlar, bu tehlikeye de dikkat çekti.

Düşmanın nükleer saldırıya karşılık vermemesi durumunda dahi, oluşacak radyaktif serpintinin yerkürenin tamamını etkisi altına alacağını ve nükleer kış yaşanacağını kaydeden uzmanlar, bunun sonucunda çatışmanın tarafı olmayan ülkeler de dahil yüz milyonlarca insanın açlıktan öleceğini öngördü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.