Dünyayı sarsan iddia: Suikast timini o yönetiyordu!

Dünyayı sarsan iddia: Suikast timini o yönetiyordu!

Wall Street Journal gazetesi, Prens'in basın danışmanlığını yapan Suud el-Kahtani'nin gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi için İstanbul'a gönderilen suikast timinin yöneticisi olduğunu ileri sürdü.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal,  Suudi Kraliyet  Ailesinden bazı kişiler, hükümet danışmanları, Batılı yetkililer, aktivistler  gibi kaynaklara dayandırdığı haberinde, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın  basın danışmanı 40 yaşındaki Suud el-Kahtani'nin Kaşıkçı cinayeti için İstanbul'a  gönderilen suikast timini yöneten kişi olduğunu iddia etti.

Haberde, "Kahtani'nin bu cinayetteki muhtemel rolü, Suudi Arabistan'ın  Veliaht Prens'i bu işin dışında tutma çabalarını da zora sokuyor." ifadesi  kullanıldı. Habere göre, Prens Muhammed bir taraftan ülkesinde sosyal reformlar  yaparken, Prens'in en yakınındaki isimlerden Kahtani de muhalif seslere karşı  sıfır tolerans politikası yürüttü ve basın danışmanının radarına giren ilk  kişilerden biri Kaşıkçı oldu.

BAZI VAATLERLE DÖNDÜRMEYE ÇALIŞMIŞ

Kahtani, önce Kaşıkçı'nın bazı vaatlerle kandırılarak Suudi  Arabistan'a dönmesini sağlamak istedi ve Suudi gazeteciye "Veliaht Prens  editörlüğünüze değer veriyor. Sizi tekrar Suudi Arabistan'da görmek istiyor."  mesajını gönderdi. Cemal Kaşıkçı'nın ülkesine dönmemesi üzerine Suudi yönetimi  gazetecinin oğlu Salih'e ülkeden çıkış yasağı koydu ve İstanbul'daki  başkonsolosluktaki cinayet planlanmaya başlandı.

Kaynaklara göre, Kaşıkçı'ya İstanbul'daki Suudi Arabistan  Başkonsolosluğu'nda 2 Ekim tarihi için randevu veren konsolosluk görevlisi de  Kahtani ile sürekli iletişim halindeydi. Prens Muhammed bin Selman'ın en  güvendiği bir diğer isim olan Suudi Arabistan İstihbarat Şefi Yardımcısı General  Ahmed el-Assiri de Kahtani'den aldığı emir doğrultusunda suikast timini topladı.

Kaynak: Haber7

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.